Nemrznoucí kapaliny VIP u APM

31. srpna 2017, 8:28

V širokém sortimentu autodílů a autopříslušenství z nabídky APM Automotive hrají důležitou roli technické kapaliny značky VIP, která před letošní zimou opět přináší osvědčené nemrznoucí chladicí kapaliny.

Nemrznoucí kapaliny VIP

Základ předsezonní nabídky „nemrzky“ do chladicích systémů tvoří osvědčená modrozelená „céčková“ kapalina a růžová kapalina označovaná jako „D“, která má uvolnění také pro normu „F“.

Nechybí červeno-fialová kapalina VIP ANTIFREEZE G13 splňující novou normu VW TL 774J a nahrazující červenou kapalinu G12++ . Tento typ chladicí kapaliny je určen pro modernější typy spalovacích motorů z hliníkových slitin. Po naředění vodou chrání chladicí systém před mrazem, přehřátím a dlouhodobě i před korozí. Navíc tato kapalina na etylenglykolové bázi obsahuje i organická aditiva, díky kterým zabraňuje usazování vodního kamene a zvyšuje bod varu chladící náplně. Prodloužená výměnná lhůta kapaliny je pět let.

Každoroční předsezónní nabídku nemrznoucích kapalin doplňuje i praktické příslušenství pro servis a údržbu chladicího systému. Např. refraktometr pro zjištění koncentrace technických kapalin, ruční pákové čerpadlo nebo různé chemické čistící či utěsňovací přípravky značky BlueChem.

Kompletní nabídku najdete v letáku ke stažení ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!