Anketa: Co je pro vás rozhodující při výběru dodavatele?

17. srpna 2009, 0:00

Dnes Vám přinášíme výsledky druhé ankety pod názvem „Co je pro vás rozhodující při výběru dodavatele?“. V ní jsme se Vás ptali na základě jakých kritérií, vybíráte svého dodavatele, případně co na těch stávajících oceňujete.

 

Rozšířeným názorem je, že vždy jde o cenu. S tím se ztotožňuje přes 30% odpovídajících. Zřejmé je, že dnes nízká cena není nejdůležitější.

Dnešní zákazník (servis, maloobchod) je stále náročnější a stále více oceňuje služby svého dodavatele. Zajímá ho šíře sortimentu, okamžitá dostupnost zboží na skladě apod. Někteří stále slyší na výši poskytnuté slevy. Obchodníci a obchodní zástupci jistě potvrdí, že velká sleva nemusí znamenat nejnižší cenu. Závoz zboží je již dnes samozřejmostí, zboží je dováženo minimálně dvakrát denně, a možná proto získal jen 2,3% odpovědí.

A všechny tyto odpovědi jsou jistě obsaženy ve všeobecném servisu, který získal přes 45% odpovědí. Jistě se tam skrývají i dobré vztahy s obchodním zástupcem, který dělá svému zákazníkovi potřebný servis.

Zkrátka prodej je dnes velká alchymie a výběr dodavatel závisí na správně namíchaných ingrediencí z dobrých cen a služeb.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!