Novinky od VEGE v sortimentu u Elitu

20. března 2017, 14:57

Od prvního čtvrtletí 2017 u Elitu připravili naprostou novinku – kompletní repasované převodovky od renomovaného evropského výrobce VEGE. ELIT je prvním a jediným z velkých distributorů náhradních dílů v Česku a na Slovensku, který tyto díly nabízí. Převodovky VEGE budou nabízeny formou Exchange systému s výkupem starého dílu převodovky. Jednoznačnou výhodou je příznivá cena a okamžitá dostupnost z centrálního skladu ELIT, popř. skladu VEGE v Nizozemí.

Kompletní repasované převodovky VEGE

S výrobou, resp. repasí, převodovek má VEGE více než 20leté zkušenosti. Jeho rozsáhlý výměnný program (Exchange) zahrnuje téměř všechny 5-ti a 6-ti stupňové převodovky pro osobní a lehké užitkové vozy, od Audi po Volvo, pro vozy jak s  předním, tak zadním pohonem a od nedávna také pro vozy s pohonem všech kol.

Samotný proces repase převodovky začíná kompletním rozebráním staré převodovky (starý díl) na jednotlivé díly a jejich vyčištěním. Ty jsou pak roztříděny a zkontrolovány, než začne odborný proces zpětné kompletace. Tento proces ve VEGE provádějí jen ti nejzkušenější technici. Všechny díly, které neprojdou přísnou kontrolou, jsou vyřazeny a nahrazeny díly novými. Každá repasovaná převodovka VEGE dostane 100% nová ložiska, gufera a těsnění. Repasí procházejí ozubená kola, hřídele a obal převodovky. Dle potřeby jsou pak vyměněny i synchronizační kroužky. Zkontrolovány jsou také vypínací vidlice, tak aby bylo zajištěno hladké řazení. Všechny díly použité při repasi jsou nové kvalitní díly od prověřených evropských výrobců. Průběžná inženýrská činnost VEGE a vylepšení zajišťují, že všechny známé slabosti originálních převodovek mohou být překonány vlastními modifikacemi a vylepšenými díly.

V první fázi ELIT nabízí 8 vybraných typů převodovek, zejména pro lehká užitková vozidla, v jejichž případě je prvořadá rychlost opravy, resp. výměny vadné převodovky. Sortiment Elit bude dále rozšiřovat podle ohlasů a zpětné vazby zákazníků. Záruka na repasované převodovky VEGE je 12 měsíců.

Od výrobce VEGE Elit připravil také výrazné rozšíření sortimentu repasovaných turbodmychadel. I tato turbodmychadla budou nabízena formou Exchange systému (systému zálohového starého dílu).

Repasovaná turbodmychadla VEGE

Kompletní nabídka turbodmychadel Elitu pod značkou VEGE nyní zahrnuje přes 150 referencí repasovaných turbodmychadel a nabídka se bude dále rozšiřovat. V nabídce naleznete repasovaná turbodmychadla od všech známých výrobců dodávajících do prvovýroby – Garrett, Borg Warner (3K), Mitsubishi, IHI atd.

Každé turbodmychadlo je rozebráno na jednotlivé díly. Obal turbodmychadla, turbínová a dmychadlová skříň jsou pečlivě překontrolovány a v případě, že nevykazují žádné závady, jsou vyčištěny speciálním chemickým procesem podobným ultrazvuku a znovu použity. Všechny ostatní díly podléhající opotřebení jsou vyměněny za díly nové, u turbodmychadel, u kterých jsou dostupné originální náhradní díly, přímo od výrobců turbodmychadel (Garrett, Borg Warner, MHI, IHI atd.). U turbodmychadel VNT, u kterých nejsou k dispozici originální díly pro aftermarket, jsou pak použity díly od renomovaných evropských výrobců, kteří se svou kvalitou jsou plnohodnotně srovnatelní s  originálními výrobci. Všechna turbodmychadla jsou dynamicky vyvážena a testována a před expedicí prochází několikanásobnou výstupní kontrolou. Všechny výrobky splňují normy ISO 9001:2008.

Repasované motory VEGE

Třetí novinkou ze sortimentu VEGE jsou repasované motory. Jedná se  o motory především na lehké užitkové vozy a nebo VAG aplikace. Dodávka kompletního  motoru  ve většině případů zahrnuje: blok motoru s klikovou hřídelí, hlavou válců, rozvody, vačkovou hřídelí, těsnění, olejová vana. Motor neobsahuje vstřikovací čerpadlo a turbodmychadlo. Záruka na dodávaný motor je 12 měsíců.

Související články

ELIT magazín 1/2017
ELIT magazín 1/2017

V právě vydaném ELIT magazínu č. 1/2017 si přečtěte:

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!