Chameleon12® Basecoat -nová převratná nanotechnologie

3. dubna 2017, 13:42

Nanotechnologie hýbou v dnešní době mnoha obory a nabízejí nejrozmanitější možnosti pro použití. V oblasti povrchové úpravy jste se s nimi mohli do této chvíle setkat pouze v oblasti ochrany a ošetření laku před nečistotami nebo v oblasti keramických laků, které chrání povrch před poškrábáním, nebo se dokonce vyznačují reflow efektem pro opětovné uzavření struktury povrchu po poškrábání.

Další rozšíření nanotechnologie v oblasti lakování objevil speciální projektový tým vybraných techniků a produktových manažerů společnosti Servind ve spolupráci se specialisty ČUVT v Praze a právě nyní, v roce, kdy společnost Servind slaví své 25 leté působení na náročném českém trhu, připravuje veškeré podklady potřebné pro podání celosvětového patentu. Zjednodušeně vysvětleno, tým technických spolupracovníků a vědeckých kapacit objevil novou metodu, kdy speciální nanotechnologie se zakomponovanými molekulami kovů mohou být v laboratorních podmínkách naneseny na metalické, nebo perleťové pigmenty či jiné efektové částice, které jsou dnes již standardně používány pro tvorbu efektních laků. Díky elektrickému impulsu může být změněna struktura speciálních nanočástic na pigmentech a efektových částicích a tím dosaženo změny výsledné barvy, vnímané lidským okem. V tuto chvíli se tým spolupracovníků Servind zastavil na možnosti vygenerování báze až se 12 barevnými odstíny – od populární bílé, přes odstíny modré, žluté, zelené, červené, šedé až po noblesní černou.

Zákazník tak po usednutí do svého vozu bude v brzké budoucnosti moci prostřednictvím svého palubního infotainmentu zvolit před jízdou či dokonce během jízdy barvu vozu, která nejlépe vystihuje jeho aktuální náladu.

Související články

Servind přináší nové vysavače Mirka 1230
Servind přináší nové vysavače Mirka 1230

Společnost Servind, představí během března v Česku a na Slovensku novou generaci vysavačů Mirka 1230 s významně vyšší výkonností.

Stavitelná vzpěra na víko zavazadlového prostoru u Servindu
Stavitelná vzpěra na víko zavazadlového prostoru u Servindu

Firma Servind s.r.o. nabízí jako novinku vzpěru do zavazadlového prostoru, motoru, či dveří pootevřených v konkrétním úhlu. Jedná se o velmi profesionální řešení od společnosti Hamach.

Ochranné obálky na testkarty Colad
Ochranné obálky na testkarty Colad

Firma Servind představila novinku od společnosti EMM. Jde o papírové ochranné obálky na testkarty Colad. Obálky jsou z kartonu o velikosti 110×150 mm, přesně na jednu nalakovanou testovací kartu Colad. Ulož, ochraň, uspořádej! To přesně vystihuje funkci těchto obálek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!