Bridgestone znovu na stupních vítězů

5. května 2017, 13:07

Pneumatiky Bridgestone byly více než 20 hodin v čele závodu 24 h Le Mans Moto. Po nelítostném boji musel nakonec tým YART přenechat první místo dalšímu týmu se ztrátou necelých 20 sekund, což je nejmenší časový rozdíl mezi 1. a 2. místem v historii. 

Bridgestone - na stupni vítězů 24 h Le Mans Moto

Mandy Kainz, manažer týmu YART Yamaha Official EWC Team, k tomu poznamenal: „V našem prvním závodě mistrovství světa na pneumatikách Bridgestone jsme podali senzační výkon. Z výsledků naší práce během vývoje a testovacích jízd jsme věděli, že závodní pneumatiky Bridgestone nám poskytnou potřebnou rychlost, konzistentnost a vytrvalost, a to se potvrdilo v závodě – hodinu za hodinou, ve dne i v noci!“

Stejně potěšen byl také Nico Thuy, vedoucí evropské motocyklové divize ve společnosti Bridgestone Europe: „Bridgestone má obrovskou radost, že se hned v prvním podniku vrátil zpět na stupně vítězů v motocyklových závodech nejvyšší úrovně. Blahopřejeme našemu partnerskému týmu YART – sotva existuje náročnější závod než 24 h Le Mans Moto. Na základě výkonů našich pneumatik jsem přesvědčen, že v příštím vytrvalostním závodě se budeme schopni posunout ještě o jeden stupeň výš.“

Bridgestone oznámil svůj návrat do nejvyšší úrovně motocyklových závodů v únoru 2017 a rozhodl se dodávat pneumatiky dvěma týmům v prestižním mistrovství světa ve vytrvalostních závodech FIM EWC (Endurance World Championship): rakouskému týmu YART Yamaha Official EWC Team a týmu F.C.C. TSR Honda.

FIM EWC je mistrovství světa, tvořené pěti závody: dvěma ve Francii a zbývajícími třemi v Německu, na Slovensku a v Japonsku. Závod 24 h Le Mans Moto byl druhým podnikem aktuální sezony, která začala v září 2016 a skončí 30. července 2017 vytrvalostním závodem 8 h Suzuka na japonském závodním okruhu Suzuka.

24 h Le Mans Moto

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!