Grand Prix Kaipan – druhý ročník technické soutěže pro SŠ

27. června 2017, 11:05

Dne 16. června 2017 proběhl na jihlavském Polygonu v rámci projektu „Postav si své auto“ již druhý ročník technické soutěže „Grand Prix Kaipan“. Celkem se akce účastnilo sedm konstruktérských týmů středních technických škol z Kraje Vysočina. V každém týmu bylo 6 soutěžících, v soutěžním týmu musela být zastoupena i minimálně jedna dívka.

Kromě Jízdy zručnosti byl součástí soutěže také Pohár designerů, Pohár marketingu a Pohár konstruktérů. Absolutním vítězem druhého ročníku se stala Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava.

Projektem Postav si své auto se nám podařilo i díky podpoře firem vzbudit zájem mladých lidí o technické obory. Projekt na sebe postupně nabaluje další činnosti, nápady a inspirace. Studenti se chtějí auty bavit, chtějí je zlepšovat. Těší nás, že chtějí stavět další, jsou ochotni jim věnovat svůj volný čas. Tenhle projekt je prostě baví,“ říká o projektu radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.

Vzdělávání a profesní vzdělávání jako součást společenské odpovědnosti

„V rámci podpory technického vzdělávání u školních dětí vyhlašuje od roku 2014 firma Bosch společně s Krajem Vysočina technickou soutěž pro žáky a žákyně regionálních základních škol pod názvem „Stavíme z Merkuru“. Společnost Bosch v Jihlavě opakovaně podporuje základní školy v Kraji Vysočina nákupem technických stavebnic Merkur a Roto. V letošním roce ve spolupráci s Krajem Vysočina rozjeli projekt Lego Mindstorms – programovatelné robotické stavebnice. Tento projekt cílí na žáky devátých tříd základních škol a vhodným způsobem doplňuje technickou výuku na školách,“ doplnil vedoucí personálního oddělení Bosch Diesel s. r. o. Oldřich Židlík.

Související články

Systémy žhavení Bosch
Systémy žhavení Bosch

Palivo pro vznětové motory je velmi zápalné oproti palivu pro zážehové motory. Z tohoto důvodu je startování vznětových motorů s přímým vstřikováním paliva (DI) spontánní při jakékoliv teplotě ≥ 0 °C, protože teplota vznícení 250 °C se dosáhne stlačením ve spalovací komoře motoru i při otáčkách startéru. Pod určitou teplotou ale vznětové motory potřebují podpůrný […]

Bosch SMT 300 najde netěsnosti v sacím i výfukovém traktu
Bosch SMT 300 najde netěsnosti v sacím i výfukovém traktu

Nové zařízení pro vyhledávání úniku Bosch SMT 300 provádí zkoušky těsnosti na mnoha uzavřených systémech vozidel. Toto kompaktní zařízení umožní najít dokonce netěsnosti vzduchu nebo vody u těsnění oken a dveří.

Bosch převezme italského výrobce Albertini Cesare
Bosch převezme italského výrobce Albertini Cesare

Bosch plánuje získat 100% podíl v italské výrobní firmě Albertini Cesare S.p.A.. Transakce má spojení s výpadky dodávek komponentů řízení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!