Escape6 Prague Car Festival představí stovky unikátních automobilů

22. srpna 2017, 10:51

Již 6 let znamená tato akce pro fanoušky upravených automobilů vrchol sezóny v České republice. Letošní ročník se uskuteční v termínu 2.-3. září.

Escape6 Prague Car Festival

S akcí spojila své jméno společnost Escape6, generálním partnerem je BSR Česká republika a partnery se staly také společnosti z Velké Británie, Německa nebo Polska. Mezi žhavé exponáty patří určitě první zahraniční vozy RWB v České republice, které jsou aktuálně světovým fenoménem v úpravách vozů Porsche. Ozdobou akce budou také vozy s rukopisem věhlasného japonského úpravce Liberty Walk, například Lamborghini Huracan nebo Dodge Challenger. Stejně tak účast vítěze jedné z nejúspěšnějších evropských akcí, polského Raceismu, s vozem Nissan GTR Carbonnere Project.

Escape6 Prague Car Festival nebude jen o tuningu. Další výstavní haly zaplní automobily sériové produkce, které od loňského roku doplňují již tradiční sekce závodních vozů, amerických klasik a také zábavy v podobě simulátorů, herních konzolí a nově také virtuální reality. Návštěvníci uvidí celkem přes 600 automobilů na ploše téměř 26.000 m² . V novém stylu se objeví sekce elektromobility a technologií budoucnosti. Tu zastřešuje specializovaný portál Fdrive.cz a kromě zajímavých modelů několika značek vystavených v hale nabídne také testovací jízdy na venkovním okruhu. Mezi potvrzenými elektromobily jsou např. Tesla S a X, BMW i3, Nissan Leaf, Mercedes B Electric Drive, Mercedes C 350e nebo Kia Soul EV.

Sekce Racing Cars nabídne zajímavé exponáty ze světa rally, okruhových závodů, autokrosu, kartingu a driftu. Za zmínku jistě stojí Audi Quattro S1, šílený rallyový speciál skupiny B, a jeho ještě silnější druhá evoluce, kterou po rally tratích vodil například Walter Röhrl. Návštěvníci uvidí také vozy třídy R5, tedy aktuálně nejrychlejší stroje, které mohou startovat v národních šampionátech, a překrásná auta nedávné minulosti v podobě Fordu Escort MK I nebo BMW 2002.

Autokros bude reprezentovat Škoda Fabia čtyřnásobného Mistra Evropy Václava Fejfara, rallycrossový stroj nejsilnější divize Super Cars představí Pavel Koutný. Kromě statických ukázek budou v expozici umístěny i profesionální simulátory, na kterých mohou návštěvníci po celý víkend soutěžit o zajímavé ceny.

Escape6 Prague Car Festival je nabitý doprovodným programem. Na své si přijdou nejen dospělí, ale i ti nejmenší. K dispozici jsou hřiště, dětské motokáry, soutěže o ceny v jízdě na herních konzolích, ale také módní přehlídky, volba miss nebo bohatá tombola. V pravidelných vystoupeních se můžete dozvědět o legislativě, která u nás vymezuje úpravy automobilů, o správných postupech v detailingu nebo jak optimálně zvýšit výkon vašeho motoru.

Více informací na praguecarfestival.cz

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!