Svět motorů připravuje v Praze unikátní výstavu Auta na náplavce

23. srpna 2017, 10:21

Od čtvrtka 31. srpna až do neděle 3. září se pražské Rašínovo a Hořejší nábřeží promění ve svět automobilů. K vidění budou modely 18 značek. Výstava je koncipována jako zážitek pro celou rodinu a vstup je zdarma.

Svět motorů připravuje v Praze unikátní výstavu Auta na náplavce
Foto: CNC

Časopis Svět motorů, který letos slaví 70 let od svého založení, je nejvýznamnějším motoristickým médiem u nás. Udává krok nejen ve své tištěné či online podobě, ale také chce ukázat směr, kudy se může ubírat svět automobilových výstav. Šéfredaktor Světa motorů Zbyšek Pechr tvrdí: „V Česku se od roku 2013 nepodařilo uspořádat klasický autosalon. Je evidentní, že koncept »lidé se jedou dívat na auta« je mrtev. Je tedy jasné, že naopak auta musí za lidmi. V současnosti neexistuje v Praze navštěvovanější prostor než vltavská náplavka v prostoru mezi Palackého a železničním mostem. Proto jsme si ji zvolili.

Této ideji odpovídá i program všech výstavních dnů. V hlavní roli budou pochopitelně automobily. Největší expozici představí domácí Škoda. Hodně vidět budou i vozy koncernů Volkswagen, Renault a Fiat. Asi největším tahákem bude česká premiéra luxusního vozu Audi A8, který zbytek Evropy uvidí na frankfurtském autosalonu až více než týden po pražské akci. Výstavní premiéry si odbudou i vozy Seat Arona, Jeep Compas, Nissan X-Trail a Qashqai, Kia Stonic, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru WRX STI 2018 a Renaulty Koleos a Alaskan.

Bohatý bude i doprovodný program. Celou akci bude ve čtvrtek večer zahajovat velkolepý koncert skupin Monkey Business a Jelen. Následovat bude 3D projekce na vodní stěně přímo na Vltavě. Tato exkluzivní podívaná, která připomene zrod automobilu a jeho současné postavení ve společnosti, bude promítána i v pátek a sobotu večer. Na obou březích budou vybudována pódia a po celý den na nich budou probíhat nejrůznější vystoupení a besedy. Prostor dostanou i moderní trendy, nové pohony a otázky bezpečnosti silničního provozu. Zajištěno bude bohaté občerstvení se zastoupením kuchyní celého světa. Mezi břehy se návštěvníci mohou pohybovat po mostech nebo mohou využít posílené přívozy.

Další potřebné informace, program a tipy, kde zaparkovat, naleznete na www.autananaplavce.cz.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!