Valeo na autosalonu ve Frankfurtu 2017 předvede několik světových premiér

13. září 2017, 12:53

Valeo na 67. IAA ve Frankfurtu předvede své nejnovější inovace. Všechny se nachází v epicentru tří revolucí automobilového průmyslu – elektrifikace, autonomních vozidel a nových forem mobility využívajících digitální technologie.

Valeo v epicentru tří revolucí automobilového průmysluNová řešení skupiny Valeo umožňují redukovat emise CO2 a zároveň vytvářet mnohem automatizovanější, intuitivnější a bezpečnější řízení.

Valeo ukáže návštěvníkům IAA Frankfurt 2017 dvacet inovativních produktů a služeb, včetně pěti světových odhalení:

• Lehký kompozitní materiál, v automobilovém průmyslu první využití takového materiálu, který sníží hmotnost vozidla až o 30 %, čímž se omezí spotřeba energie a emise CO2.
• Tepelné čerpadlo bez chemického chladiva, které může prodloužit dojezd elektromobilu ve velmi chladném počasí o téměř 30 %.
• MyMobius, rozhraní člověk-stroj (HMI), které se učí zvyky řidiče tak, aby předvídalo jeho potřeby, nabízelo přizpůsobené cesty a zvýšilo bezpečnost.
• Park4U Home®, systém umožňující vozidlu naučit se zaparkovat samo, aniž by řidič musel být poblíž a manévr kontrolovat.
Valeo everView, první systém čištění senzorů LiDAR, který zajišťuje optimální funkci těchto senzorů v jakémkoliv počasí a podmínkách na silnici, a to odklizením deště, bláta, sněhu, prachu a jiných překážek.

K těmto pěti světovým premiérám Valeo předvede i plnou šíři svých řešení elektrifikace a hybridizace motorů, od systémů od 12V a 48V až po inovace v oblastech motorů, palubních nabíječek, měničů a konvertorů DC/DC – to vše vyvinuto společným podnikem Valeo Siemens eAutomotive GmbH. Elektrifikační technologie skupiny Valeo jsou kompatibilní se všemi druhy vozidel.

Na výstavě také bude SCALA®, první a jediný sériově vyráběný laserový snímač. Ten doplní portfolio senzorů skupiny Valeo, které jsou klíčem k automatizovanému řízení.

Valeo bude prezentovat i různé inovace, které zvyšují pohodu, komfort a bezpečnost při řízení. Mezi ty spadá například řešení čištění vzduchu v kabině Oxy´Zen, Valeo Cockpit, který přizpůsobuje atmosféru osvětlení podmínkám jízdy a , autonomní systém nouzového brzdění.

Všechny tyto produkty podtrhávají schopnosti skupiny Valeo vyvinout snadno dostupné high-tech inovace, které odpovídají potřebě zelenějšího, jednoduššího a chytřejšího řízení.

Valeo se díky své strategii zaměřené na inovace celosvětově umisťuje na prvním či druhém místě ve všech svých oblastech podnikání. Ve třech revolucích automobilového průmyslu si udržuje technické vedení – v oblastech elektrifikace, autonomních vozidel a digitální revoluce – a zrychluje svůj významný růst.

Související články

Výrobní závod Valeo v Žebráku zahajuje výrobu chladičů EGR
Výrobní závod Valeo v Žebráku zahajuje výrobu chladičů EGR

Výrobní závod Valeo v Žebráku zahajuje výrobu chladičů EGR (Exhaust Gas Recirculation).

Tepelný komfort je vaše bezpečnost
Tepelný komfort je vaše bezpečnost

I když většina řidičů perfektně chápe souvislost mezi správným fungováním systému zavěšení nebo brzd a vlastní bezpečností, klimatizační systém se považuje za luxus. Jenže obzvláště v horkých dnech má jeho činnost bezprostřední vliv na bezpečnost jízdy.

Valeo zvažuje prodej některých výrobních závodů
Valeo zvažuje prodej některých výrobních závodů

V kontextu akvizice společnosti FTE skupinou Valeo vyjádřila Evropská komise pochyby ohledně trhu hydraulických vypínacích ložisek vzhledem ke konkurenceschopnosti a možnosti získání výhod na trhu. Valeo proto uvažuje o prodeji svých výrobních závodů hydraulických vypínacích ložisek a doufá, že díky tomu Evropská komise akvizici FTE uzná.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!