Revoluční technologie DAISY WHEEL poprvé v České republice

23. ledna 2017, 8:16

Společnost Auto Fit, spol. s r.o. představuje jako první v České republice technologii, která se brzy stane velkým pomocníkem většiny autolakoven – plně automatizované míchací zařízení DAISY WHEEL pro míchání autolaků Aquabase® Plus značky NEXA AUTOCOLOR®.

DAISY WHEEL dokáže plnohodnotně nahradit jednoho pracovníka autolakovny, proto se stává součástí pracovního týmu. Lakýrník nemusí věnovat čas míchání, ale může se soustředit na přípravu vozu nebo na jiné činnosti, zatímco DAISY WHEEL nachystá potřebný odstín k lakování vozu.

DAISY WHEEL je mnohem přesnější při míchání než člověk, správný odstín namíchá na první pokus (odchylky jsou max. +/- 0,05g), čímž šetří náklady díky sníženým ztrátám materiálu. Zařízení je vhodné i pro drobné opravy, jelikož dokáže namíchat minimální množství barvy dle receptury se 100% přesností – až 4g barvy (0,04L).

Patentované magnetické dávkovací ventily.

DAISY WHEEL nezpůsobuje vysychání barvy, a to díky speciálním zásobníkům a skladování pigmentů bez přístupu vzduchu, což znamená zachování původní kvality barvy a minimální ztráty.

Speciální nádoba na pigmenty.

Zařízení DAISY WHEEL je vhodné pro laky Aquabase® Plus značky NEXA AUTOCOLOR®, a to díky mikrogelové technologii. U této řady laků nedochází k usazování pigmentů, není potřeba je promíchávat, mají stálou viskozitu a dlouhou skladovatelnost.

DAISY WHEEL je zcela kompaktní – šetří místo v lakovně nebo míchárně. Rozměry jsou menší než 1m³ (zařízení: 105cm x 105cm x 65cm, stůl pod zařízením: 90cm x 61,5cm x 64,5cm), čímž zabírá o 60-75% méně prostoru než tradiční míchací zařízení. Navíc obsahuje až 160 pozic pro různé pigmenty v porovnání se 144 pozicemi ve stávajících technologiích (0,5L). Všechny důležité pigmentové technologie jsou plně integrované, je tedy možné bezchybně namíchat jakékoliv odstíny všech výrobců automobilů.

Celý systém Aquabase® Plus integrovaný v míchacím zařízení.

DAISY WHEEL nabízí mnohem komfortnější a bezpečnější pracovní prostředí, jelikož eliminuje potřebu kontaktu s barvou, není nutné zvedat těžké plechovky, čistit pracovní prostory od nakapané barvy či vdechovat výpary z barev. Pracovní prostory jsou vždy čisté a reprezentativní.

 Precizní dávkování a vážení s vysokou přesností.                 Nepřetržité čištění magnetických ventilů

Související články

Selemix – novinky v sortimentu průmyslových laků
Selemix – novinky v sortimentu průmyslových laků

Firma Auto Fit, spol. s r.o. přináší novinky v sortimentu průmyslových laků značky Selemix – nové čiré laky, 2.100.0015 matný a 2.100.009 lesklý. Jde o vysoce kvalitní 2K akryl-polyuretanové laky navržené pro dosažení různých stupňů lesku finálního povrchu, a to od velmi matného až po velmi lesklý.

Nová komponenta systému Aquabase Plus
Nová komponenta systému Aquabase Plus

Společnost Autofit uvádí na trh novou komponentu lakovacího systému Nexa Autocolor Aquabase Plus. Jedná se o komponentu Blue Flash P995-HE07. Tato komponenta se skládá z hliníkových částic typu „silver dollar“, které jsou potaženy ftalokyaninovým pigmentem. Výsledkem je kombinace brilantního třpytu s výrazným chromatickým efektem. V současnosti je dostupných 15 receptur s pigmentem Blue Flash. Nové […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!