Nová generace brusek DEROS s možností sledování úrovně vibrací

24. dubna 2017, 15:36

Společnost Servind, představuje v České republice a na Slovensku novou generaci brusek Mirka DEROS, která díky integrovanému senzoru, technologii Bluetooth a aplikaci myMirka pro smart telefony umožňuje sledovat pracovní vibrace a otáčky.

Brusky DEROS jsou používány tisícovkami profesionálů po celém světě. Mirka se stala první společností, která použila technologii bezkartáčového motoru v brusce a ergonomická Mirka DEROS je do této doby nejlehčí elektrickou excentrickou bruskou na trhu. Pokrokové brusky Mirka DEROS jsou vhodné pro broušení všech typů povrchů, zejména pak menších ploch. Unikátní design umožňuje plnohodnotné použití pro praváky i leváky. Vysoce výkonný motor je napájen běžným síťovým napětím bez nutnosti použití dalších externích zdrojů či traf, což usnadňuje práci a pohyb pracovníka.

Zdraví a bezpečnost na pracovišti jsou stále důležitější a také společnost Mirka staví zdraví uživatelů na první místo. V době digitalizace, chytrých telefonů a konektivity nechtějí inženýři z Mirky zůstat stranou. Proto přichází s aplikací myMirka, která přináší možnost pohodlného a názorného sledování intenzity vibrací a počtu otáček. Pomáhá tím předcházet nemoci z povolání, tzv. syndromu třesoucích se rukou, kterým jsou v dnešní době ohroženy tisícovky lidí pracujících v průmyslu.

myMirka indikátor vibrací měří momentální úroveň vibrací a zobrazuje je prostřednictvím barevně odstupňované stupnice. Logicky použité barvy zelená, žlutá a červená urychlují a usnadňují orientaci se ve sledovaných datech. Aplikace zároveň zahrnuje doporučení, jak snížit množství vibrací, jsou-li nad běžnou úroveň. Vibrace jsou měřeny dle standardů normy ISO 5349-1 a dle směrnice 2002/44/ES, článek 5. Měření otáček je pak zobrazováno v samostatném grafu. To vše můžete díky propojení přes Bluetooth sledovat ve vašem chytrém telefonu.

Aplikace myMirka je ke stažení zdarma v Google Play a App store a vyžaduje verzi OS 5.0 a novější pro Android nebo minimálně verzi 9.1 pro iOS. Dodatečným nákupem v aplikaci lze získat funkci sledování celkové denní dávky vibrací. Ukazatel zežloutne, pokud je obsluha vystavena úrovni 2,5 m/s2 (maximální denní dávka vibrací). Pracovníci také mohou snadno sledovat a řídit úroveň vibrací, vytvořit si nové pracovní návyky. Vibrace se měří v průběhu posledních 5 minut a navíc jsou za posledních 30 dnů dokumentovány.

Související články

Servind přináší nové vysavače Mirka 1230
Servind přináší nové vysavače Mirka 1230

Společnost Servind, představí během března v Česku a na Slovensku novou generaci vysavačů Mirka 1230 s významně vyšší výkonností.

Ochranné obálky na testkarty Colad
Ochranné obálky na testkarty Colad

Firma Servind představila novinku od společnosti EMM. Jde o papírové ochranné obálky na testkarty Colad. Obálky jsou z kartonu o velikosti 110×150 mm, přesně na jednu nalakovanou testovací kartu Colad. Ulož, ochraň, uspořádej! To přesně vystihuje funkci těchto obálek.

Chameleon12® Basecoat -nová převratná nanotechnologie
Chameleon12® Basecoat -nová převratná nanotechnologie

Nanotechnologie hýbou v dnešní době mnoha obory a nabízejí nejrozmanitější možnosti pro použití. V oblasti povrchové úpravy jste se s nimi mohli do této chvíle setkat pouze v oblasti ochrany a ošetření laku před nečistotami nebo v oblasti keramických laků, které chrání povrch před poškrábáním, nebo se dokonce vyznačují reflow efektem pro opětovné uzavření struktury povrchu po poškrábání.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!