ASEM chce schůzku se sdružením SISA

28. března 2017, 9:34

Sdružení ASEM chce na své členské schůzi 13. 4. řešit nekvalitu náhradních dílů. Protože řešení reklamací je mnohdy problematické, asociace ASEM hodlá zahájit věcná jednání se sdružením SISA ohledně tohoto palčivého tématu.

Sdružení SISA (Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky) se chce ASEM zeptat, jak je možné, že se v sortimentu některých dodavatelů náhradních dílů čím dál častěji objevují „fejky“ nebo jakási nefunkční placeba, které lze po jejich montáži dle stávajícího reklamačního řádu jen stěží reklamovat. Chce se též dopátrat, kdo je odborným garantem k posuzování těchto dílů před jejich uvedením do prodeje a na jakých pravidlech se pak odvíjejí reklamace. Asociace věří, že se zástupci SISA najde společnou řeč jak v kontrole zboží, které se dostává přes pulty dodavatelů, tak i na téma kvalifikovaného individuálního posuzování reklamací.

Související články

ASEM: Volkswagen překračuje NOx více než 3x i po přehrání podvodného softwaru
ASEM: Volkswagen překračuje NOx více než 3x i po přehrání podvodného softwaru

Německá Umwelhilfe nově žaluje Spolkový Úřad pro dopravu“ za „placebo software“ Wolkswagenu, který měl zajistit splnění předepsaného limitu. 180 mg/km NOx – maximálně tolik smí vozidlo homologované podle emisní normy EURO 5 pouštět do ovzduší. Pouští však více než trojnásobek. Průměrně 600 mg/km i po update.

ASEM pořádá 1. členskou schůzi
ASEM pořádá 1. členskou schůzi

13. 4 .2017 to bude přesně rok od „oficiálního“ vzniku Asociace emisních techniků a opravářů (ASEM). V ten samý kalendářní den zasedne v Průhonicích u Prahy nejvyšší výkonný orgán asociace na výroční členské schůzi, aby zhodnotil úspěchy za rok svých aktivit a naplánoval další program pro léta 2017/2018.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!