Kalendář Pirelli 2017 oslavuje estetiku přirozenosti

5. prosince 2016, 16:05

Prestižní kalendář Pirelli patří mezi fenomény uměleckého a kulturního světa. Všech 43 předešlých ročníků je jistou oslavou ženské krásy zachycenou v různých koutech světa. Každý ročník nese specifický rukopis svého autora sledujícího vybrané téma.

Letošní kalendář byl dílem Annie Leibovitz, která si za objekt zájmu vybrala úspěšné ženy. Autorem kalendáře pro rok 2017, jehož česká premiéra se odehraje 6. prosince 2016, je fotograf Peter Lindbergh. Tento známý Němec fotil kalendář pro Pirelli už v minulosti, a to ročníky 1996 a 2002.

Do nadcházejícího kalendáře obsadil známé hollywoodské herečky – Nicole Kidman, Penelope Cruz, Umu Thurman, Julianne Moore či Kate Winslet. Kalendář vznikal v Los Angeles, New Yorku, Londýně, Berlíně a na pláži poblíž francouzského města Le Touquet. Lindbergh dal tentokrát přednost přirozenosti, tedy pravému opaku prefabrikované dokonalosti, na kterou jsme zvyklí z obálek lifestylových časopisů.

České zastoupení společnosti Pirelli i letos tradičně věnuje jeden výtisk jinak neprodejného kalendáře do charitativní dražby, která proběhne 12. prosince 2016 na serveru iDnes.cz. Výtěžek bude věnován Masarykovu onkologickému ústavu v Brně.

 

Související články

Autosalon Paříž 2016: nejvíce sledovaná vozidla obuta pneumatikami Pirelli
Autosalon Paříž 2016: nejvíce sledovaná vozidla obuta pneumatikami Pirelli

I na letošním ročníku pařížského autosalonu byla ta nejočekávanější vozidla vybavena OE pneumatikami Pirelli s technologií redukující hluk PNCS. Od modelů LaFerarri Aperta a GTC4 Lusso T přes Audi Q5 a Porsche Panamera k Land Rover Discovery.

Pirelli sponzorem Mistrovství světa v alpském lyžování a Mistrovství světa v ledním hokeji mezi lety 2017-2021
Pirelli sponzorem Mistrovství světa v alpském lyžování a Mistrovství světa v ledním hokeji mezi lety 2017-2021

Sportovní klání na sněhových či dokonce ledových sportovištích. To je kombinace, která zažehla dosud netušený zápal společnosti Pirelli, která je v současné době zainteresována ve více jak 300 soutěžích motorsportu, z nichž je mnoho závodů rallye odehrávajících se na sněhu a ledu. Následující dvě iniciativy jsou tak perfektní možností ke zviditelnění loga P lunga: sponzoring […]

Vyberte nejlepší motoristický kalendář roku 2017 (soutěž o kalendář)
Vyberte nejlepší motoristický kalendář roku 2017 (soutěž o kalendář)

I letos můžete vybrat ten nejlepší kalendář roku 2017 mezi distributory a výrobci náhradních dílů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!