Jak předejít poškození pneumatik

6. února 2017, 9:13

Neopatrné parkování u obrubníku nebo kontakt s výmolem mohou vážně poškodit vaši pneumatiku. Stejně tak ji z provozu může vyřadit i ostrý kámen. Pokud pneumatika utrpí tupý nebo ostrý náraz, měl by ji co nejdříve zkontrolovat odborník na pneumatiky. Poškození bočnice totiž vyžaduje ve většině případů nákup a montáž nové pneumatiky.

Patentovaná technologie aramidových bočnic od Nokian Tyres však poskytuje novou úroveň odolnosti a ochrany nejen v náročných jízdních podmínkách. Spočívá v silném, syntetickém aramidovém vlákně obsaženém v pryžové směsi na bočnicích, které tím zesiluje. Díky aramidovému vláknu je pneumatika dokonale odolná vůči nárazům, průrazům a průpichům, které by jinak mohly velice snadno poškodit pneumatiku a vyřadit váš vůz z provozu.

Nokian_Rockproof_Aramid_sidewall_02

Přidaná hodnota pro zákazníky

Společnost Nokian Tyres nyní rozšiřuje užití své patentované technologie aramidových bočnic i mimo stávající SUV pneumatiky, které jsou určeny do rychle se měnících a náročných zimních podmínek. Jedinečné aramidové vlákno, které zvyšuje ochranu a bezpečnost pneumatik, tak bude od začátku roku 2017 k dispozici u ještě většího počtu produktů. V budoucnu budou tuto technologii využívat také zimní pneumatiky Nokian Hakkapeliitta LT a letní pneumatiky Nokian Rotiiva.

„Dostali jsme hodně pozitivních reakcí od řidičů SUV, kteří naši inovaci ohodnotili jako velice prospěšnou v praxi. Tato jedinečná vlastnost, která zaručuje větší odolnost, přináší našim zákazníkům vyšší počet bezstarostných kilometrů. Náhodně poškozená pneumatika představuje vysoké náklady, ale aramidové bočnice, které chrání pneumatiku před bočními nárazy, ji mohou ochránit dokonce i celkově,“ říká Petri Niemi, vedoucí produktového managementu v Nokian Tyres.

Nokian_Tyres_Aramid_Sidewall

„Nepřetržitě vyvíjíme nové produkty. Naším cílem je ale také zdokonalovat vlastnosti našich stávajících produktů a přinášet tak spotřebitelům a maloobchodním prodejcům přidanou hodnotu,“ dodává P. Niemi.

Stavba aramidových bočnic, která byla poprvé použita u hrotované, v testech vítězící pneumatiky Nokian Hakkapeliitta 8 SUV, je výjimečně odolná proti opotřebení a defektům. Toto extrémně silné vlákno se užívá rovněž v letectví a obranném průmyslu.

Na technologii aramidových bočnic upozorňuje logo uvedené na bočnicích každého produktu, který ji využívá. Naše rozšířená řada produktů s aramidovými bočnicemi je následující:

Produkty nově využívající technologii aramidových bočnic od 1. ledna 2017:

Nokian Rockproof

Nokian Rotiiva AT Plus & Nokian Rotiiva AT

Nokian Rotiiva HT

Stávající produkty s technologií aramidových bočnic:

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Nokian Weatherproof SUV

Nokian WR SUV 3

Nokian Line SUV

Nokian zLine SUV

Odolnost jako nikdy předtím představuje toto video.

Jak funguje technologie aramidových bočnic se můžete podívat na tomto videu.

Související články

Nová, rychlá a snadná služba skenování pneumatik SnapSkan od společnosti Nokian Tyres
Nová, rychlá a snadná služba skenování pneumatik SnapSkan od společnosti Nokian Tyres

Nokian Tyres společně s řetězcem autoservisů a pneuservisů Vianor uvádějí na trh SnapSkan, průkopnickou technologii, která měří hloubku dezénového vzorku během jízdy a informuje o ní řidiče. SnapSkan je založený na špičkové 3D skenovací technologii a slouží řidičům na jejich každodenních cestách. Bezplatná a rychlá služba měření dezénového vzorku přináší majitelům vozidel o jednu starost […]

Nejextrémnější testovací centrum na světě Bílé peklo slaví 30 let od svého vzniku
Nejextrémnější testovací centrum na světě Bílé peklo slaví 30 let od svého vzniku

Testovací centrum s příznačným názvem Bílé peklo (White Hell) je místem, kde nejseverněji položený výrobce pneumatik, společnost Nokian Tyres, důsledně testuje své zimní pneumatiky na sněhu, ledu a zimní břečce. Tento unikátní areál se rozkládá na více než 700 hektarech zasněžených plání v laponském Ivalu daleko za polárním kruhem. Je umístěn ještě o několik set […]

Světový rychlostního rekord v jízdě na dvou kolech a pneumatikách Nokian
Světový rychlostního rekord v jízdě na dvou kolech a pneumatikách Nokian

Nový světový rekord pro nejrychlejší auto jedoucí po dvou kolech je 186,269 km/h.   Ostřílený profesionální kaskadérský řidič Vesa Kivimäki z finského města Härmä dosáhl nového světového rychlostního rekordu v jízdě na dvou kolech.Rekordu bylo dosaženo ve spolupráci s vývojovým týmem společnosti Nokian Tyres a profesionály z „pit stopu“ Vianor. Vůz BMW 330 s výkonem 400HP byl vybaven […]

První zimní pneumatika pro osobní automobily slaví 80 let
První zimní pneumatika pro osobní automobily slaví 80 let

Před osmdesáti lety vynalezla finská společnost Nokian Tyres jako první na světě zimní pneumatiku pro osobní vozy. Její poslední generace se pod stejným názvem „Nokian Hakkapeliitta“ úspěšně vyrábí a prodává dodnes. Vynález první zimní pneumatiky Vůbec první zimní pneumatiku s názvem „Kelirengas“ vynalezli ve Finsku už v roce 1934, ta však byla určena pouze pro […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!