Goodyear představuje nejnovější studii pneumatik

9. března 2017, 9:56

Společnost Goodyear představuje nejnovější studii pneumatik Goodyear CityCube. Pneumatiky navrhla speciálně pro studii vozu Toyota i-TRIL, který Toyota jako koncept vystavuje na mezinárodním autosalonu International Motor Show v Ženevě.

Díky pokročilé technologii senzorů a unikátnímu dezénu dokáže CityCube identifikovat nejrůznější podmínky, které na vozovce panují, a získaná data přenášet do vozidla, kde slouží jako podpora nejmodernějšímu systému prevence nehod.

Přední kola vozidla Toyota i-TRIL jsou nakloněná, což inspirovalo konstruktéry společnosti Goodyear, aby přemýšleli o využití designu motocyklových pneumatik. Výsledkem je unikátní tvar kontury a smíšené osazení, vysoká a úzká pneumatika vepředu a širší asymetrický běhoun vzadu.

Přední nakloněná kola jsou osazena vysokými a úzkými pneumatikami s obráceným směrem a nezapřou inspiraci symetrickým dezénem pneumatik pro motocykly.

Jejich design napomáhá ke zvýšení bezpečnosti řízení a odvodu vody ještě před většími zadními pneumatikami, což zlepšuje jejich přilnavost.

Zadní pneumatiky mají asymetrický dezén s pevnější vnitřní částí pro vyšší stabilitu při zatáčení.

Společnost Goodyear ve studii dále představila nový holografický design: velmi moderní, postupně se měnící barevnost bočnice pneumatiky zajišťuje unikátní, prémiový a velmi atraktivní vzhled.

Pneumatika CityCube byla navržena tak, aby splňovala náročné požadavky společnosti Toyota. Je lehká a vyznačuje se nízkou hodnotou valivého odporu, což jsou důležité vlastnosti pneumatik pro budoucí elektromobily. CityCube má také nižší celkový objem dezénových drážek, což jí poskytuje větší kilometrový proběh a snižuje její hlučnost, což je zase přínosem pro životní prostředí ve městech.

David Anckaert, generální ředitel společnosti Goodyear OE Product Development EMEA, řekl: „Těší nás, že zde můžeme představit tuto inovativní studii pneumatiky pro studii vozidla Toyota i-TRIL. Společnost Goodyear s ní opět potvrzuje svou odbornost ve vývoji řešení na míru pro výrobce automobilů. Bereme jako svou povinnost navrhovat řešení, která umožní, aby se v osobní dopravě prosazovaly nové trendy, jako jsou autonomní vozidla a chytrá města.

Související články

Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umělou inteligencí
Goodyear Eagle 360 Urban – pneu s umělou inteligencí

Společnost Goodyear představila dlouhodobou vizi budoucích inteligentních pneumatik napojených na řídicí systémy.

Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry
Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry

Značka Dunlop oznamuje, že se na základě úspěchů nejnovějších pneumatik Dunlop RoadSmart III v nezávislých testech rozhodla rozšířit vysoce hodnocenou řadu i o novou variantu zkonstruovanou speciálně pro rostoucí trh prémiových sportovně turistických skútrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!