Pirelli Connesso – propojená pneumatika

15. května 2017, 20:57

Pirelli Connesso je tvořené speciálně vyvinutými senzory umístěnými v pneumatice, které komunikují s aplikací v chytrém mobilním telefonu a také se servery Pirelli (Pirelli Cloud).

Informace získané miniaturními senzory integrovanými v pneumatikách se přenášejí do cloudu, který je vyhodnocuje a posílá do aplikace v telefonu. Nadstavbou je možnost přímé komunikace s prodejcem pneumatik, případně pneuservisem pro snadné plánování výměny. Tato funkce bude spuštěna později.

Pirelli v budoucnu počítá s dalším rozšiřováním funkčnosti systému Connesso. Intenzivně se například pracuje na propojení se samotnými automobily, které budou v budoucnu schopné své nastavení přizpůsobovat právě aktuálnímu stavu pneumatik. Tato funkcionalita úzce souvisí s vývojem technologií u samotných automobilů. Současně klade značný důraz na kooperaci Pirelli s vývojovými týmy výrobců automobilů.

Snímané informace:
-tlak v pneumatice
-teplota pneumatiky
-vertikální zatížení
-opotřebení dezénu
-zbývající dojezd (v přípravě)

Související články

Kalendář Pirelli 2017 oslavuje estetiku přirozenosti
Kalendář Pirelli 2017 oslavuje estetiku přirozenosti

Prestižní kalendář Pirelli patří mezi fenomény uměleckého a kulturního světa. Všech 43 předešlých ročníků je jistou oslavou ženské krásy zachycenou v různých koutech světa. Každý ročník nese specifický rukopis svého autora sledujícího vybrané téma.

Pirelli sponzorem Mistrovství světa v alpském lyžování a Mistrovství světa v ledním hokeji mezi lety 2017-2021
Pirelli sponzorem Mistrovství světa v alpském lyžování a Mistrovství světa v ledním hokeji mezi lety 2017-2021

Sportovní klání na sněhových či dokonce ledových sportovištích. To je kombinace, která zažehla dosud netušený zápal společnosti Pirelli, která je v současné době zainteresována ve více jak 300 soutěžích motorsportu, z nichž je mnoho závodů rallye odehrávajících se na sněhu a ledu. Následující dvě iniciativy jsou tak perfektní možností ke zviditelnění loga P lunga: sponzoring […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!