Celoroční pneumatika od Continentalu

19. května 2017, 11:57

Continental nyní nabízí nový plášť určený do městského provozu a mírného počasí: pneumatiku AllSeasonContactTM.Continental přišel s inovativní kombinací profilu dezénu, pryžové směsi, kontury a konstrukce pneumatiky. Díky tomu Continental výrazně zmírnil nedostatky, které v minulosti vycházely najevo při použití univerzálních pneumatik v zimě nebo na mokré vozovce. Současně se podařilo dosáhnout toho, že nová AllSeasonContactTM přináší nejnižší spotřebu paliva v segmentu prémiových celoročních pneumatik.

Continental představuje celoroční pneumatiku AllSeasonContact™, určenou především do města a mírného počasí Continental představuje celoroční pneumatiku AllSeasonContact™, určenou především do města a mírného počasí

Nový model AllSeasonContactTM je u prodejců k dostání od začátku května. V prvním roce společnost Continental představí 33 rozměrů –  pro ráfky o velikosti 14 až 18 palců a pro rychlost až 240 km/h.

Protože se jedná o pneumatiku, kterou lze použít i v chladnějším období, je opatřena nejen značkou M+S, ale také alpským symbolem (sněhovou vločkou v horské siluetě). Na EU štítku nové pneumatiky je v oblasti přilnavosti za mokra a valivého odporu hodnocení B. Continental považuje pneumatiku AllSeasonContactTM za vhodnou pro řidiče s nižším kilometrovým nájezdem. Pro ty, kteří jezdí převážně ve městě a za mírného počasí.

Při vývoji pneumatik AllSeasonContactTM se konstruktéři zaměřili zejména na dobré jízdní vlastnosti v zimním období, bezpečný handling za každého počasí a excelentní hospodárnost. Zásluhou vyvážení těchto charakteristik vznikla nová celoroční pneumatika se směrovým běhounem, která doplňuje portfolio letních a zimních plášťů se značkou Continental.  S ohledem na použití v zimě byla vyvinuta silika směs s vysokým podílem pryskyřice, což je zárukou výborných záběrových vlastností na mokrých a zasněžených zimních silnicích.

V dezénu běhounu pneumatiky AllSeasonContactTM najdeme prověřené prvky známé z prémiových letních a zimních pneumatik značky Continental, které jsou proslulé vysokou bezpečností. Například směrový běhoun vychází z aktuální řady zimních pneumatik. Otevřená ramenní oblast pneumatiky pak zajišťuje vysokou odolnost vůči aquaplaningu. Tuhý dezén s malým počtem lamel se stará o precizní handling a krátké brzdné dráhy na suchém asfaltu.

Kromě toho, že nové pneumatiky nabízejí bezpečné jízdní vlastnosti, jejich konstrukce byla uzpůsobena pro nejnižší spotřebu paliva ve své třídě. Díky tomu je AllSeasonContactTM vhodná obzvláště pro řidiče, kteří se chtějí chovat hospodárně a současně jen zřídka potřebují vyrážet do extrémních zimních podmínek. Platí jednoduché pravidlo: nižší hloubka dezénu znamená nižší spotřebu paliva. S hloubkou dezénu od 7,5 do 8,5 mm tak pneumatiky AllSeasonContactTM zaplňují prostor přesně mezi zimními a letními plášti. V kombinaci s optimalizovanou geometrií bočnice pak nabízejí velmi nízký valivý odpor, což pomáhá snížit nejen spotřebu paliva, ale i ekologický dopad na životní prostředí.

Související články

Tipy jak prodloužit životnost pneumatik
Tipy jak prodloužit životnost pneumatik

Jedním ze snů každého motoristy určitě je, aby mu pneumatiky vydržely co nejdéle. Přečtěte si několik jednoduchých tipů, díky kterým můžete prodloužit životnost pneumatik, ale také zvýšit jízdní výkon i bezpečnost vašeho vozidla.

Continental radí, co se starými pneumatikami
Continental radí, co se starými pneumatikami

Firma Continental přináší několik řešení, co udělat s pneumatikami, pokud vám doslouží.

3 důvody, proč nejezdit v létě na zimních pneumatikách
3 důvody, proč nejezdit v létě na zimních pneumatikách

Říkáte si, že letos ušetříte, když nebudete kupovat letní pneumatiky a místo toho odjezdíte následující měsíce na zimních pneumatikách? Ať už jsou Vaše důvody jakékoliv, vězte, že jízda na zimních pneumatikách v létě nedává smysl z finančního ani bezpečnostního úhlu pohledu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!