Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odnesla vítězství z testu životnosti

7. června 2017, 12:01

Nezávislý motocyklový časopis Motorrad vyhlásil nejnovější pneumatiku Dunlop SportSmart2 Max za vítěze testu hypersportovních pneumatik v parametru odolnosti a kilometrového proběhu. Vycházel přitom z výsledků náročného, 4000 kilometrů dlouhého testu na území pěti evropských zemí – od Alp až po Pyreneje.

Dunlop SportSmart 2 Max
Dunlop SportSmart 2 Max

Motorrad při testovacím maratonu hodnotil hypersportovní pneumatiky rozměru 120/70 ZR 17 a 190/55 ZR 17 šesti různých výrobců. Všechny je obul na skupinu identických strojů Kawasaki Ninja ZX-10R.

Dunlop se při vývoji nástupce pneumatik SportSmart2 zaměřil na to, aby maximálně využil všech poznatků ze svých mimořádných úspěchů na FIM Mistrovství světa endurance. Dunlop je mimo jiné partnerem týmů jako Suzuki Endurance Racing Team a GMT94 Yamaha, které zatím slavně zvítězily ve všech závodech letošní sezóny mistrovství.

Motorrad jednoznačně podpořil tvrzení, že Dunlop je na endurance skutečně odborník, když napsal: „Chce-li si někdo pořídit pneumatiku na základě ekonomické úvahy, představuje nová SportSmart2 Max nejlepší volbu. Po ujetí 4.000 kilometrů jí stále zbývalo 58,5% profilu dezénu a v této disciplíně testu byla tedy jasným vítězem.”

Další výsledky testu dokládají, že působivý kilometrový proběh pneumatiky není rozhodně na úkor její výkonnosti. Dezén, směs a konstrukce nové přední pneumatiky Dunlop byly oceněny i za skvělou ovladatelnost.

Zvolená konstrukce snižuje deformaci pneumatiky způsobenou odstředivými silami při vysokých rychlostech, speciálně v náklonu, a jak prokázaly testy, zvyšuje životnost předních pneumatik o impozantních 25%.

Motorrad dále potěšila ovladatelnost, pohodlné odpružení a příjemná reakce pneumatik SportSmart2 Max, které přinesly nejnovější pneumatice značky Dunlop i po započítání výsledků testu ovladatelnosti a záběru celkové umístění na stupních vítězů.

Výsledky testu Motorrad korespondují s vlastními zkouškami Dunlop

Za pokrokem při vývoji nové pneumatiky stály mimo jiné důkladné interní testy společnosti Dunlop a uplatňování při nich získaných poznatků. Hlavním zadáním pro vývojový tým přitom bylo zlepšení v ukazatelích ovladatelnosti, kilometrového proběhu a řiditelnosti.

Už výsledky interních testů společnosti Dunlop prokázaly při srovnávání pneumatik SportSmart2 Max a vysoce hodnocené předchozí generace pneumatik významné zlepšení v několika oblastech, o něž šlo vývojářům nejvíce. Za zaznamenání stojí především zlepšení brzdného výkonu v zatáčkách na suchém povrchu o 8%.

SportSmart2 Max se při testech ukázala rovněž jako velmi všestranná pneumatika. Všichni testovací řidiči se shodovali v tom, že nabízí daleko snadnější ovladatelnost při nízké rychlosti, takže návdavkem ke své přesvědčivé výkonnosti při vysokých rychlostech se šikovně ovládá i v městském provozu. Při testu za svou řiditelnost dostala o 11% lepší hodnocení než předchozí generace.

Související články

Týmy Porsche přecházejí na pneumatiky Dunlop
Týmy Porsche přecházejí na pneumatiky Dunlop

Dva týmy Porsche v Mistrovství světa endurance FIA (FIA World Endurance Championship – WEC) potvrdily, že přecházejí na pneumatiky Dunlop.

Pneumatiky Dunlop SportSmart2 Max
Pneumatiky Dunlop SportSmart2 Max

Společnost Dunlop oznamuje, že uvádí na trh nejnovější typ pneumatik v „hypersportovním“ segmentu. Novinka je zkonstruována pro nejnáročnější výkony na silnici, ale obstojí i na závodní dráze. Při jejím návrhu Dunlop využil své poznatky z vítězného závodního programu značky Dunlop v mistrovství světa endurance a zkušenosti, které získal při vývoji revolučních pneumatik RoadSmart III Sport […]

Dunlop Sport Maxx Race 2 navržená pro Porsche 911 GT3
Dunlop Sport Maxx Race 2 navržená pro Porsche 911 GT3

Značka Dunlop dnes na International Motor Show v Ženevě představila nové pneumatiky Sport Maxx Race 2. Nástupce pneumatik Sport Maxx Race vyvíjel Dunlop ve spolupráci s automobilkou Porsche tak, aby splnil náročné požadavky kladené na její nový model 911 GT3.

Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry
Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry

Značka Dunlop oznamuje, že se na základě úspěchů nejnovějších pneumatik Dunlop RoadSmart III v nezávislých testech rozhodla rozšířit vysoce hodnocenou řadu i o novou variantu zkonstruovanou speciálně pro rostoucí trh prémiových sportovně turistických skútrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!