Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyearu zvítězily v testu

3. července 2017, 15:52

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17 společnosti Goodyear obsadily první místo ve srovnávacím testu univerzálních pneumatik časopisu DriveOut Magazine. Ze všech sedmi testovaných pneumatik se nové silniční/terénní pneumatiky z produkce Goodyearu umístily nejlépe s celkovým výsledkem 97,46 %. Poskytly tak svědectví o výsledku neustálých inovací značky Goodyear a jejích dlouholetých zkušenostech v segmentu 4×4.

Test brzdění

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17
Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17

Při testu brzdění na asfaltové silnici DriveOut Magazine uskutečnil tři náhlá přibrzdění z rychlosti 100 km/h. Wrangler All-Terrain Adventure při testu prokázala vůbec nejlepší brzdné vlastnosti a průměrnou brzdnou vzdálenost 35,8 metru.

DriveOut Magazine provedl i zkoušku brzdění na polní cestě. Vozidla při nich musela třikrát prudce zastavit z rychlosti 70 km/h. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure značky Goodyear se v tomto testu dělily o první místo.

Test proražení bočnice

Zkoušky odolnosti bočnice pneumatik vůči proražení se obecně v kategorii 4×4 považují za jedny z nejdůležitějších, protože se při nich zkoumá, jaký odpor pneumatika klade ostrému předmětu vraženému do ramenní části bočnice. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure značky Goodyear si v tomto testu vedly rovněž velmi zdatně a obsadily druhé místo.

Konstruktéři značky Goodyear vytvořili pneumatiky s ultra-silnou vrstvou tkaniny z vláken Kevlaru®. Vrstva zesiluje běhoun a poskytuje pneumatice silnou a spolehlivou ochranu před defekty a poškozením. K vysokému stupni ochrany dále přispívá technologie Durawall, která zvyšuje odolnost vůči defektům a proražení na bocích pneumatiky.

 

Související články

Ideální pro terén i silnici – nová pneumatika od Goodyearu
Ideální pro terén i silnici – nová pneumatika od Goodyearu

Wrangler All-Terrain Adventure jsou pneumatiky houževnaté, odolné, ideální pro terén i na silnici. Vozy SUV díky novince od Goodyearu nepřekvapí žádný povrch.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým vítězem testu letních pneumatik
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým vítězem testu letních pneumatik

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysoce výkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear jako celkově nejvýkonnější testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelně bodují v nejrůznějších testech, Auto Bild allrad se k jejich výsledkům připojil také pochvalou, že jde o velmi vyvážené silniční pneumatiky. Při brzdění na suchém povrchu se Eagle F1 Asymmetric 3 při testu umístily na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!