Goodyear obouvá vozy automobilky Jaguar

10. července 2017, 13:40

Společnost Goodyear oznámila, že si ji automobilka Jaguar Land Rover vybrala jako dodavatele originální výbavy pro nové modely Jaguar F-PACE, Land Rover Discovery a Range Rover Velar.

Goodyear dodává automobilce Jaguar Land Rover originální výbavu pro nové modely
Goodyear dodává automobilce Jaguar Land Rover originální výbavu pro nové modely

Goodyear vyvinul pneumatiky Eagle F1 Asymmetric SUV AT jak pro Jaguar F-PACE, vůbec první SUV značky s vynikající dynamikou a mimořádným designem, tak pro model Range Rover Velar, který kombinuje elegantní jednoduchost s nejmodernější konstrukcí a technickou výbavou.

Všechny pneumatiky ponesou charakteristické označení J LR jako potvrzení toho, že je Jaguar v rozměrech 255/60R18 112W XL, 255/55R19 111W XL a 255/50R20 109W XL schválil pro svá vozidla. Inženýři společnosti Goodyear pneumatiky vyvinuli s cílem splnit všechny specifické požadavky výrobce na nízkou hodnotu valivého odporu, nízkou hmotnost a dobrou výkonnost i v terénních podmínkách.

Pro nový Land Rover Discovery, rodinu vozů SUV s výjimečným designem, nejmodernější technickou výbavou a mimořádně všestranným použitím, byly pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV jako originální výbava homologovány v rozměrech 255/60R19 113W XL AT, 255/55R20 110W XL AT a 275/45R21 110W XL.

„Návrh a konstrukce originální výbavy pro nové kultovní platformy Jaguar Land Rover znovu potvrzuje schopnost značky Goodyear porozumět nárokům výrobců prémiových vozidel a naplňovat je,” řekl Nick Harley, výkonný ředitel společnosti Goodyear pro originální výbavu osobních vozidel v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika. “Dodávky výbavy pro Jaguar Land Rover jsou náš dlouhodobý úspěch. Umožnilo jej vysoké nasazení našich konstruktérů, díky němuž jsme dokázali vyvinout na míru střižené pneumatiky s vysokou účinností, výkonností a kvalitativní úrovní pro napjatě očekávané prémiové modely SUV jako Jaguar F-PACE, Range Rover Velar a Land Rover Discovery.“

Související články

Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyearu zvítězily v testu
Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyearu zvítězily v testu

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17 společnosti Goodyear obsadily první místo ve srovnávacím testu univerzálních pneumatik časopisu DriveOut Magazine. Ze všech sedmi testovaných pneumatik se nové silniční/terénní pneumatiky z produkce Goodyearu umístily nejlépe s celkovým výsledkem 97,46 %. Poskytly tak svědectví o výsledku neustálých inovací značky Goodyear a jejích dlouholetých zkušenostech v segmentu 4×4.

Ideální pro terén i silnici – nová pneumatika od Goodyearu
Ideální pro terén i silnici – nová pneumatika od Goodyearu

Wrangler All-Terrain Adventure jsou pneumatiky houževnaté, odolné, ideální pro terén i na silnici. Vozy SUV díky novince od Goodyearu nepřekvapí žádný povrch.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým vítězem testu letních pneumatik
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým vítězem testu letních pneumatik

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysoce výkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear jako celkově nejvýkonnější testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelně bodují v nejrůznějších testech, Auto Bild allrad se k jejich výsledkům připojil také pochvalou, že jde o velmi vyvážené silniční pneumatiky. Při brzdění na suchém povrchu se Eagle F1 Asymmetric 3 při testu umístily na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!