Pneu PremiumContact 6 získala dvě mezinárodně uznávaná ocenění za design

17. července 2017, 15:59

Nová letní pneumatika PremiumContact 6 pro automobily střední třídy a luxusní vozy si vysloužila dvě mezinárodně uznávaná ocenění za design. 

Členové poroty, kteří rozhodovali, komu připadnou ceny IF Design Award a red dot design award za rok 2017, ocenili mimořádně zdařilý design této pneumatiky Continental.

Ulrich Behr, konstruktér pneumatik ve společnosti Continental, jenž se na vývoji tohoto nového modelu podílel, řekl: „Samozřejmě nás obě tato ocenění velice těší. Při navrhování moderního designu pneumatiky nejprve zvažujete dezén. Ten je velice důležitým aspektem, neboť musí vyhovět stále větším očekáváním v oblasti bezpečnosti, handlingu a pohodlí. Důležitou roli však hraje také design bočnice. Nejenže jsou na ní uvedeny informace, které spotřebitel potřebuje – a z nichž většina je vyžadována zákony. Design bočnice rovněž propůjčuje pneumatice nezaměnitelnou identitu, která však musí ladit se vzhledem celé řady v sortimentu produktů.“

Obě udělená ocenění za design patří mezi nejprestižnější v oblasti průmyslového designu. Zvláštní pozornost se při rozhodování věnuje kvalitě designu, z něhož má prospěch koncový uživatel. V obou případech o udělení ocenění rozhoduje panel nezávislých odborníků z celého světa.

Co se týká jízdních vlastností, model PremiumContact 6 sklízí pozitivní ohlasy již od svého uvedení na trh. Mimo jiné zvítězil v testu letních pneumatik časopisu AutoBild, kde mu byla naměřena nejkratší brzdná dráha na mokré i suché vozovce. Předčil tak všech 51 konkurentů. Kromě toho získal titul „Eco-Champion“, který vyzdvihl skutečnost, že pneumatika nabízí rovnováhu mezi bezpečnostními aspekty a ekologičností, což se odráží v jejím příznivém valivém odporu a kilometrovém výkonu. Ty jsou na nejvyšší technologické úrovni.

Související články

Hučí vám letní pneumatiky? Problém může být jinde
Hučí vám letní pneumatiky? Problém může být jinde

Možná to znáte. Chcete si užít pohodový letní výlet, ale místo hudby z rádia či vtipných historek od spolujezdců slyšíte nepříjemné hučení pneumatik. Není však dobré nad tímto problémem mávnout rukou a snažit se hučení ignorovat. Problém se totiž nemusí týkat přímo pneumatik, ale může souviset s jinou závadou na vozidle.

Auta rostou a pneumatiky s nimi
Auta rostou a pneumatiky s nimi

Zatímco ještě před deseti lety patřily k nejžádanějším pneumatikám 13“ pláště, dnes si zákazníci žádají minimálně 15“, jejichž podíl ovšem také postupně klesá. Může za to skutečnost, že v případě nejoblíbenějších vozů nižší střední třídy jsou „patnáctky“ určeny jen pro základní verze, po nichž není poptávka příliš velká.

Použité pneumatiky – vyplatí se je pořizovat?
Použité pneumatiky – vyplatí se je pořizovat?

V dnešní době se šetří skoro na všem.  Na šetření rozhodně není nic špatného. Ale například při pořizování pneumatik se šetřit nevyplatí.

Celoroční pneumatika od Continentalu
Celoroční pneumatika od Continentalu

Continental nyní nabízí nový plášť určený do městského provozu a mírného počasí: pneumatiku AllSeasonContactTM.Continental přišel s inovativní kombinací profilu dezénu, pryžové směsi, kontury a konstrukce pneumatiky. Díky tomu Continental výrazně zmírnil nedostatky, které v minulosti vycházely najevo při použití univerzálních pneumatik v zimě nebo na mokré vozovce. Současně se podařilo dosáhnout toho, že nová AllSeasonContactTM […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!