Dunlop již dodal 10 milionů pneumatik pro Harley-Davidson

14. srpna 2017, 18:05

Již více než 30 let spolupracují konstruktéři značky Dunlop se společností Harley-Davidson na vývoji pneumatik, které splňují její velice přísné požadavky na výkonnost pneumatik pro motocykly Harley-Davidson.

Nová pneumatika GT502 pro Harley Davidson

Nejnověji Dunlop na základě partnerství při dodávkách originální výbavy zavedl do výroby pneumatiky GT502 pro nejnovější model XL1200 CX Roadster.

Toto poslední rozšíření řady je pokračováním spolupráce zahájené v roce 1981, kdy si Harley-Davidson Dunlop vybral jako originální pneumatiku pro model Harley-Davidson Sportster. O dva roky později se Dunlop stal výhradním dodavatelem originálních pneumatik pro FL.

Dunlop D407 a D408

Od té doby Dunlop vyvíjí speciální pneumatiky pro některé z nejkultovnějších motocyklů značky Harley-Davidson, včetně Dunlop American Elite.

American Elite si mezi jezdci Harley-Davidson získala oblibu díky prodlouženému kilometrovému proběhu, který ji předurčuje na dobrodružné jízdy na dlouhé vzdálenosti. Její vysoké životnosti napomáhá technologie Multi-Tread™, která na zadním kole kombinuje odolnou směs ve středu pneumatiky se speciální novou směsí zajišťující dobrou postranní přilnavost v oblasti ramene pneumatik.

Nejnověji Harley Davidson schválil nové pneumatiky Dunlop GT502 pro svůj nový model XL1200 CX Roadster.

Dva nové rozměry pneumatik GT502 se vyznačují zcela novou radiální konstrukcí, která odpovídá sportovnějšímu charakteru nového Roadster s jeho dynamickým odpružením a zlepšenými brzdovými díly.

Harley-Davidson nastavuje pro své dodavatele velice náročné standardy. Jsme hrdí na to, že už tři desetiletí s ním můžeme těsně spolupracovat na celé řadě jeho modelů. Desetimiliontá originální pneumatika pro Harley-Davidson pro nás představuje významný milník. Nyní se už zaměřujeme na vývoj inovativních nových výrobků pro nadcházející nové modely značky Harley-Davidson,” řekl Andy Marfleet, marketingový manažer Dunlop Motorcycle v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika.

Související články

Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pro vítěze
Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pro vítěze

Dunlop uvádí na trh třetí pneumatiky v hypersportovním segmentu v průběhu posledních šesti měsíců. Zcela nové pneumatiky D213 GP Pro vyvinul pro skutečné „profi” jezdce jako nástupce pneumatik D212 GP Pro, které přispívaly k vítězství v legendárním závodě Isle of Man TT.

Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odnesla vítězství z testu životnosti
Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odnesla vítězství z testu životnosti

Nezávislý motocyklový časopis Motorrad vyhlásil nejnovější pneumatiku Dunlop SportSmart2 Max za vítěze testu hypersportovních pneumatik v parametru odolnosti a kilometrového proběhu. Vycházel přitom z výsledků náročného, 4000 kilometrů dlouhého testu na území pěti evropských zemí – od Alp až po Pyreneje.

Týmy Porsche přecházejí na pneumatiky Dunlop
Týmy Porsche přecházejí na pneumatiky Dunlop

Dva týmy Porsche v Mistrovství světa endurance FIA (FIA World Endurance Championship – WEC) potvrdily, že přecházejí na pneumatiky Dunlop.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!