Celoroční pneumatika Continental byla ohodnocena nejvyšší známkou

9. října 2017, 14:39

Nová celoroční pneumatika AllSeasonContact získala při svém prvním testu hodnocení „příkladná“. Redakce časopisu AutoBild (29. 9. 2017) pochválila příkladné jízdní vlastnosti na zasněžené a mokré vozovce, stabilní ovládání za sucha, nejlepší deceleraci při všech povětrnostních podmínkách a valivý odpor pozitivně ovlivňující spotřebu paliva.

Continental AllSeasonContact™
Continental AllSeasonContact™

Testu se zúčastnilo celkem 25 celoročních pneumatik mezinárodních značek o rozměru 205/55 R 16, testovacím vozem byl Golf VII.

Redakce nejdříve u všech 25 modelů pneumatik provedla test brzdění za mokra, po němž bylo vyřazeno 15 pneumatik s dlouhou brzdnou dráhou. Do dalšího hodnocení s celkem 16 kritérii postoupilo deset nejlepších modelů pneumatik.

V něm byla pneumatika AllSeasonContact při testech na sněhu označena za nejlepší pneumatiku ve třech ze čtyř hodnocení, na mokré vozovce dosáhla nejlepšího výsledku mezi účastníky testu u tří z pěti kritérií.

Nová pneumatika AllSeasonContact je v obchodech k dostání od začátku května. V prvním roce bude společnost Continental vyrábět tento model v 33 variantách pro ráfky o průměru od 14 do 18 palců a rychlostní kategorie až do 240 km/h. Jako pneumatika pro provoz i v chladném ročním období je označena jak symbolem sněhové vločky / hory, tak značkou M+S. V rámci EU značení pneumatik je nová pneumatika Continental, co se týče přilnavosti na mokré vozovce a valivého odporu, zařazena do kategorie „B“. Z pohledu společnosti Continental je celoroční pneumatika obzvláště vhodná pro majitele vozidel, kteří v mírných zimních podmínkách jezdí v blízkosti města a ujedou jen málo kilometrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!