Dunlop a Goodyear obsadily 1. a 2. místo v testech zimních pneumatik

10. října 2017, 11:23

Goodyear a Dunlop prokázaly své kvality v posledním testu zimních pneumatik, který zpracovaly automotokluby GTÜ/ACE, ADAC/TCS a ÖAMTC. Ve všech testech obsadily Dunlop Winter Sport 5 (SUV) a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 první nebo druhé místo.

Test zimních pneumatik GTÜ/ACE

UltraGrip Performance Gen-1

Kategorie vozidel SUV a pneumatik pro SUV zažívá stále větší boom. Proto se letos Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) a ACE AutoClub Europa rozhodly prověřit na voze Ford Kuga zimní kvality osmi pneumatik o rozměru 235/55 R17. Testování se odehrávalo ve Švédsku a v Německu a na pozici vítěze přivedlo pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 SUV, po nichž se na druhém místě umístily pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1.

GTÜ a ACE označily pouze Dunlop Winter Sport 5 SUV za “vysoce doporučeníhodné”, jelikož získávají stabilně nejvyšší známky za chování v zimních podmínkách za sucha i za mokra. Při testu podávaly Dunlop Winter Sport 5 zvláště přesvědčivé výkony při brzdění na mokrém povrchu, které ACE/GTÜ považuje za velmi důležitou vlastnost pneumatik.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 si od GTÜ a ACE vysloužily označení “doporučeníhodné”. Stejně jako Dunlop Winter Sport 5 SUV si UltraGrip Performance Gen-1 vedly velmi dobře ve všech kategoriích. Kromě toho, že byly jedním z nejlepších účastníků zkoušek na sněhu, na mokrém i suchém povrchu, se také ukázaly být velmi málo hlučné.

Test zimních pneumatik ADAC/TC S/ÖAMTC

V rámci svého společného testu zimních pneumatik 2017 prověřovaly autokluby ADAC, TCS a ÖAMTC i 16 zimních pneumatik o rozměru 215/65 R16 H určených pro menší vozy typu SUV. Stejně jako v případě testu GTÜ/ACE se na prvním místě umístily pneumatiky Dunlop Winter Sport 5, po nichž těsně následovaly Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, jež sdílely druhé místo s pneumatikami BF Goodrich a Nokian.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 získaly vynikající známky rovněž za hospodárnost provozu a úroveň hlučnosti a pochvalu za své užitné vlastnosti na suchém, mokré i zledovatělém povrchu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!