Zimní pneumatiky Continental vítězí v testu magazínu AutoBild

16. října 2017, 16:37

Zimní pneumatiky značky Continental si dokázaly ve dvou testech magazínů AutoBild vyjezdit další úspěchy. 

WinterContact TS 860 opět vítězem v supertestu magazínu AutoBildV supertestu magazínu AutoBild se stala pneumatika WinterContact TS 860 vítězem testu, u sesterského magazínu AutoBild Allrad získala pneumatika WinterContact TS 850 P v podobě hodnocení „příkladná“ nejvyšší udělovanou známku. Redaktoři testovali rozměr 225/50 R 17 vhodný pro střední třídu a rozměr 225/55 R 17 vhodný pro SUV, testovacími vozy bylo BMW řady 3 a BMW X3.

Ve velkém testu zimních pneumatik magazínu AutoBild si odborníci vzali pod lupu nejprve 50 modelů pneumatik mezinárodních značek. Po testu brzdné dráhy za mokra vypadlo z tohoto počtu 30 kandidátů. 20 nejlepších pneumatik se muselo podrobit pokusům s 16 hodnotícími kritérii na sněhu a rovněž i mokré a suché vozovce. „Vítěz testu přesvědčuje nejlepšími jízdními kvalitami za všech povětrnostních podmínek, přímou reakcí na řízení a dynamickou ovladatelností na sněhu i za sucha,“ zní závěrečné posouzení odborníků.

Pro test magazínu AutoBild Allrad si odborníci vzali deset zimních pneumatik evropských, amerických a asijských značek. Ve 14 testovacích kritériích je pak odzkoušeli na zasněžených, mokrých a suchých vozovkách. Pneumatiku WinterContact TS 850 P chválili redaktoři ve svém závěru takto: „Velmi dobrá na sněhu, speciálně co se týká směrového řízení, velmi vyvážená zimní pneumatika, tichá.

Díky úspěchům v testu si mohly oba modely zimních pneumatik společnosti Continental zopakovat své dobré umístění z minulého roku – v roce 2016 se stala pneumatika WinterContact TS 860 vítězem testu v magazínu AutoBild, v magazínu AutoBild Allrad si vyjezdila pneumatika WinterContact TS 850 P také známku „příkladná“.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!