Nová pneumatika Battlax Racing R11

20. října 2017, 10:49

Bridgestone představil pneumatiku Battlax Racing R11, s níž vstupuje do nové éry závodních pneumatik s drážkovaným dezénem. Pneumatika Battlax Racing R11 poskytne jezdcům na supersportovních a hypersportovních motocyklech potřebnou jistotu k vylepšování svých časů na kolo při jízdě na závodním okruhu.

Pneumatika R11 disponuje pozoruhodnou kombinací technologií Bridgestone, zdokonalovaných v motocyklových závodech nejvyšší úrovně, s vyspělou novou směsí a konstrukcí. Díky tomu poskytuje nejvyšší úroveň jízdních vlastností v segmentu závodních pneumatik s drážkovaným dezénem.

Nico Thuy, vedoucí evropské motocyklové divize ve společnosti Bridgestone Europe, k tomu říká: „Pocit jistoty je v závodech rozhodující. Bridgestone poskytuje s pneumatikou Battlax Racing R11 jezdcům ještě vyšší úroveň adheze a maximální pocit kontaktu s vozovkou při jízdě na závodním okruhu, a to zejména na vjezdu do zatáčky, kde je pocit jistoty tak důležitý. Jezdci budou s pneumatikou R11 dosahovat ještě lepších časů na kolo hned od startu!“

Cit pro výkon

Bridgestone při vývoji pneumatiky R11 stanovil jako měřítko aktuální pneumatiku Battlax Racing R10 a zaměřil se na vylepšení zpětné vazby pro jezdce z hlediska kontaktu pneumatiky s povrchem vozovky.

Adheze při brzdění a zrychlení

Základem konstrukce přední pneumatiky R11 je nový variabilní bezešvý ocelový nárazník V-MSB (Variable Mono-Spiral Belt), který vytváří vyšší tlak v oblasti styčné plochy a dokáže přenášet vyšší síly při průjezdu zatáčkou. Jezdec může využívat vyšší úroveň adheze a vjíždět do zatáček vyššími rychlostmi.

V konstrukci zadní pneumatiky nalézá uplatnění přídavný nárazníkový pás GP, který se osvědčil v závodních pneumatikách Bridgestone V02 s hladkým dezénem, umístěný nad ocelovým nárazníkem V-MSB s optimalizovanou schopností deformace. Výsledkem je zadní pneumatika s vyšší schopností přenášet spolehlivě hnací sílu na vozovku, konzistentními výkony v průběhu celé životnosti a vyšší úrovní adheze ve všech fázích jízdy.

Rychlejší časy na kolo

Testovací jízdy na závodním okruhu prokázaly výrazné zlepšení v porovnání s předchůdcem ve všech oblastech, zejména pak na vjezdu do zatáčky, který dodává jezdci ještě vyšší pocit jistoty. To se projevilo v dosahovaných časech na kolo. Motocykl na pneumatikách R11 zajížděl konzistentně rychlejší časy na kolo, přičemž nejrychlejší čas na kolo byl o 1,3 % lepší.

Nová pneumatika Battlax Racing R11 je určena pro všechny kategorie závodních silničních motocyklů, včetně mistrovství SSP 300, SSP 600 a SST 1000, jakož i všech pohárových závodů jednotlivých výrobců.

Bridgestone uvede od ledna do března 2018 na trh kompletní sortiment dvou rozměrů pro přední kolo a 6 rozměrů pro zadní kolo. Všechny rozměry pneumatiky R11 budou nabízeny se středně tvrdou směsí. Pro některé rozměry bude na přání k dispozici měkká směs.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!