Nokian Tyres opět uspěla v nezávislých evropských testech zimních pneumatik

2. listopadu 2017, 13:20

Výrobce  pneumatik Nokian Tyres letos opět získal řadu vynikajících hodnocení v nezávislých testech zimních pneumatik, které uskutečnily evropské automobilové kluby a časopisy. Díky nepřetržitým inovacím, prémiové kvalitě a přísnému celoročnímu testování se Nokian Tyres stal spolehlivým partnerem řidičů.

Nokian WR D4 je vynikající zimní pneumatika na sníh s velice nízkou spotřebou paliva

Německý autoklub ADAC v testu 16 zimních pneumatik od různých výrobců udělil pneumatice Nokian WR D4, rozměr 215/65 R16, sdílené druhé místo. O vysoké hodnocení této pneumatikyse zasloužily především vynikající přilnavost
a výjimečný záběr na sněhu. ADAC rovněž vyzdvihl dobré jízdní vlastnosti na suchém povrchu a nízkou spotřebu paliva.

Italský časopis Al Volante testoval zimní pneumatiky u 6 různých prémiových značek a velice oblíbeného rozměru 205/55 R16. Pneumatika Nokian WR D4 byla oceněna pro své vyvážené vlastnosti a získala zlatou medaili za nízkou spotřebu paliva, stříbrnou medaili za chování na sněhu a stříbrnou medaili za vynikající brzdné vlastnosti na suché vozovce.

Také zimní pneumatika Nokian WR D4 získala velmi dobrá hodnocení v testech, které provedly rakouský automotoklub ÖAMTC a švýcarský automotoklub TCS u pneumatik s rozměrem 195/65 R15, určených pro menší vozidla. Pneumatika Nokian WR D4 vyniká svou přilnavostí díky speciální směsi pryže, moderním technologiím a dalším inovacím.

Ve Švédsku zvítězila pneumatika Nokian WR D4 v testech časopisu Teknikens Värld, který prověřoval zimní pneumatiky pro středoevropské podmínky, s rozměrem 205/60 R16. Podle časopisu má tato zimní pneumatika bez sebemenších pochyb vynikající vlastnosti pro suchý i mokrý povrch. Dosáhla rovněž nejlepšího výsledku v ovladatelnosti na sněhu.

Dokonce i celoroční pneumatika Nokian Weatherproof může zvládnout sníh

Nokian Weatherproof byla automobilovým časopisem Automobilismo označena jako nejlepší celoroční pneumatika pro letošní zimu. Časopis podrobil sedm celoročních pneumatik různým testům v suchých a mokrých podmínkách a samozřejmě také na sněhu.

Pneumatika Nokian Weatherproof s rozměrem 225/45 R17 nejvíce zaujala díky svým stabilním reakcím a nízkému valivému odporu. Tyto vlastnosti a další získaly chválu hodnotitelů, kteří porovnávali vlastnosti této celoroční pneumatiky se spolehlivými zimními pneumatikami od různých výrobců.

Pneumatika Nokian Weatherproof zajišťuje prvotřídní bezpečnost, maximální výkonnost a odolnost po celý rok. Dokazuje to také symbol sněhové vločky 3 PMSF, označující spolehlivé zimní pneumatiky. Pneumatika v sobě kombinuje stoprocentní bezpečnost v zimě s přesnými jízdními reakcemi a jízdní stabilitou letních pneumatik od Nokian Tyres.

 Celoroční pneumatika Nokian Weatherproof dosáhla vynikajících výsledků také v Německu. Poté, co loni vyhrála první místo v testu ACE Lenkrad, ji časopis Auto Bild Allrad zařadil do srovnávacího testu osmi celoročních pneumatik pro vozidla typu SUV. Nokian Weatherproof s rozměrem 225/50 R17 se umístila na třetím místě a byla ohodnocena jako „dobrá“. Ze všech testovaných pneumatik měla nejlepší výsledky na sněhu a z tohoto hlediska byla dokonce srovnatelná se standardními zimními pneumatikami. Kromě toho byla vynikající na mokrých vozovkách a získala body za svou nízkou hlučnost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!