Dunlop uvádí na trh TrailSmart Max

4. prosince 2017, 12:03

Nástupcem uznávaných pneumatik Dunlop TrailSmart se v hlavních rozměrech stávají nové TrailSmart Max. Nejnovější pneumatiky značky Dunlop staví na vysoce hodnocené přilnavosti předchozí řady za sucha i na mokru, která jí vynesla vítězství v testu odborného časopisu. 

Nové technologie vycházející z originální technologie TrailSmart ohodnocené pěti hvězdičkami
Dunlop TrailSmart Max

Kategorie Trail je jedním z nejrychleji se rozvíjejících segmentů motocyklového trhu. Výrobci nabízejí stále nové motocykly vyšší úrovně, které vyhledávají jezdci dobrodružnější povahy.

Pneumatiky TrailSmart uvedla společnost Dunlop Europe poprvé na trh v roce 2015, kdy byly jedinými terénními pneumatikami, které získaly v testu společnosti MotoMag při zkouškách v provozu za sucha i na mokrém povrchu všech pět hvězdiček.

Dunlop ani potom neusnula na vavřínech. Její snaha vyvinout pneumatiky, které by vyhovovaly potřebám nových modelů motocyklů, vedla spolu s tradičním důrazem na vývoj nových technologií v zájmu špičkových hodnot v oblasti ovladatelnosti a kilometrového proběhu ke zrodu zcela nových pneumatik – Dunlop TrailSmart Max.

Technologie

Konstrukce TrailSmart MaxKostra pneumatiky TrailSmart Max obsahuje vrstvenou viskózu, která zlepšuje přesnost řízení. V kombinaci s vyhlášenou konstrukcí souvislého bezešvého pásu (Jointless Belt – JLB) značky Dunlop umožňuje viskózová vrstva rychlejší zahřátí a mnohem pružnější chování za různých teplot a v různých podmínkách.

Přínosem takto vylepšené konstrukce je v kombinaci s novým předním profilem také výrazně vyšší životnost. Interní testy ukázaly, že nová přední pneumatika 120/70R19 vykazuje až o 64 % delší životnost než pneumatiky předchozí generace.

Konstrukce pneumatik na zadní kolo nyní rovněž těží z výhod technologie Dunlop MT neboli Multitread compound technology. Výrobce optimalizoval složení směsi tak, aby dosáhl vyšší životnosti (o 15 % vyššího kilometrového proběhu ve srovnání s předchozí generací těchto pneumatik) a současně lepšího chování v zatáčkách, a to zejména v případě nové generace výkonnějších terénních motocyklů.

Běhoun pneumatik TrailSmart Max je vybaven dezénem xGT neboli Cross Groove Tread. Tento charakteristický dezén tvoří nová směs s vysokým obsahem siliky. To pomáhá udržovat pětihvězdičkové hodnocení, které si technologie TrailSmart vysloužila za výkon na mokrém povrchu.

Významné je i to, že jsou pneumatiky TrailSmart Max dostupné ve všech rozměrech, které jsou potřebné pro nejnovější modely na trhu. Například pro kapalinou chlazené BMW R 1200 GS je to rozměr 120/70 R19 a 170/60 R17, zatímco pro vodou chlazenou verzi je to 110/80 R19 a 150/70 R17.

Populárním modelem z kategorie Adventure je Honda Africa Twin. Dunlop u nových pneumatik zoptimalizoval kombinace 90/90-21 a 150/70 R18 tak, aby také tomuto modelu dokonale odpovídaly.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!