Nové Audi A8 bude jezdit na originálních pneumatikách Goodyear

8. prosince 2017, 9:34

Společnost Goodyear oznámila, že pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 a UltraGrip Performance Gen-1 byly schváleny jako originální výbava nového modelu Audi A8.

Pneumatiky Goodyear budou sloužit jako originální výbava pro nové Audi A8

Pro A8 budou použity pneumatiky různých dezénů a rozměrů: zimní UltraGrip Performance Gen-1 v rozměrech 235/55R18 104H XL a 265/40R20 104V XL a letní Eagle F1 Asymmetric 3 v rozměrech 255/45R19 104Y XL – a to jak ve standardním provedení, tak i ve verzi s ultranízkým valivým odporem v zájmu splnění požadavků Audi na spotřebu – a 265/40R20 104Y XL. Všechny použité pneumatiky Goodyear ponesou označení AO (a AO1) jako potvrzení toho, že je Audi schválilo jako originální výbavu vyvinutou speciálně pro jeho vozy.

V zájmu klidné a pohodlné jízdy zahrnují dezény pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 homologovaných pro Audi A8 technologii Goodyear SoundControl – vrstvu polyuretanové pěny s otevřenými buňkami upevněnou na vnitřním povrchu pneumatiky, která aktivně snižuje rezonanci vzduchu uvnitř pneumatiky, tedy jeden z hlavních zdrojů hlučnosti pneumatik. Technologie SoundComfort dokáže bez jakéhokoli omezení jízdního výkonu snížit hluk v kabině ve srovnání s běžnými pneumatikami až o polovinu.

Nick Harley, výkonný ředitel originální výbavy Goodyear pro osobní vozy v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika, řekl: „Skutečnost, že si nás Audi vybralo pro výrobu originální výbavy pro svůj nový luxusní sedan nejvyšší třídy A8, je pro konstruktéry společnosti Goodyear velkým oceněním. Pro řidiče Audi A8, kteří hledají jedinečnou a dynamickou jízdu se skvělou ovladatelností, pohodlím a výkonností za všech podmínek, vytvořili pneumatiky střižené jim přímo na míru.“

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!