Bridgestone rozšiřuje prémiové partnerství

25. července 2016, 15:38

Bridgestone rozšiřuje své dlouhodobé partnerství s koncernem BMW Group o nové smlouvy na dodávky pneumatik pro originální výbavu vozů prémiového německého výrobce. Nejnovější modely BMW řady 7 a BMW X1 opouštějí výrobní závody na pneumatikách Bridgestone.

Bridgestone Potenza S001 a Blizzak LM001 pro nové BMW řady 7

Vrcholné luxusní sedany BMW řady 7, uvedené na trh v červenci 2015, jsou ve výrobním závodě vybavovány ultravysokovýkonnými sportovními pneumatikami Bridgestone Potenza S001 v 6 rozměrech. Ve všech případech zvyšuje úroveň bezpečnosti technologie RFT (Run Flat Technology). Potenza S001 je vlajkovou lodí značky Bridgestone v segmentu ultravysokovýkonných pneumatik, jejichž konstrukce zaručuje výkonným vozům vynikající jízdní vlastnosti ve vysokých rychlostech, dokonale precizní reakce a vynikající ovladatelnost na mokru. Do nabídky zimních pneumatik byla zahrnuta pneumatika Blizzak LM001 RFT ve dvou rozměrech. Tato zimní pneumatika Bridgestone obdržela nejvyšší hodnocení v testu německého autoklubu ADAC.

Christophe de Valroger, viceprezident společnosti Bridgestone Europe, zodpovědný za originální výbavu, k tomu říká: „Bridgestone a koncern BMW Group sdílejí stejné vize v oblastech výkonu, inovací a trvale udržitelné mobility. Bridgestone je velmi hrdý, že bylo toto partnerství rozšířeno o dvě nové smlouvy napříč produktovou řadou koncernu BMW Group.

Bridgestone Turanza T001 a Blizzak LM001 pro nejnovější BMW X1

Bridgestone dodává také svou vrcholnou prémiovou cestovní pneumatiku Turanza T001 pro nejnovější model BMW X1 ve třech rozměrech ve verzi run-flat a ve třech rozměrech standardního provedení. Pneumatika Turanza T001 poskytuje nejvyšší úroveň komfortu v kombinaci se stabilitou při rychlé jízdě a suverénní ovladatelností na mokru. Jako zimní pneumatiky jsou dodávány pneumatiky Blizzak LM001 RFT ve dvou rozměrech a standardní pneumatika LM001 v menším rozměru s profilovým číslem 60.

Dlouhodobé partnerství

Nové smlouvy na dodávky pneumatik pro originální výbavu navazují na dlouhodobou spolupráci společností Bridgestone a BMW v oblastech motoristického sportu i sériové výroby. Během více než 20 let zahrnovalo toto partnerství dodávky pneumatik Bridgestone pro originální výbavu bezpočtu modelů, exkluzivní spolupráci s programem BMW Driving Experience a projekty společného technického vývoje včetně pneumatik s technologií RFT (Run-Flat Technology).

V poslední době byl Bridgestone vybrán jako exkluzivní partner pro vývoj pneumatik pro vozidla BMW i. Pneumatiky Ecopia EP500 s technologií ologic, která optimalizuje emise CO2, jsou dodávány pro městský elektromobil BMW i3 a ultravysokovýkonné sportovní pneumatiky Potenza S001 pro hybridní model BMW i8.

Související články

Nový prezident a předseda představenstva společnosti Bridgestone Europe, Middle East & Africa
Nový prezident a předseda představenstva společnosti Bridgestone Europe, Middle East & Africa

P190-9050 2K Clearcoat, P565-9030 2K Epoxy Primer a P565-9020 2K Chromate Free Wash Etch Primer jsou nové 2K Aerosoly vyvinuty značkou NEXA AUTOCOLOR. Je to kompletní sortiment aerosolů, které jsou kombinací snadné aplikace s rychlým procesem a vynikajícím výsledkem. NEXA AUTOCOLOR se zaměřuje na inovace ke zlepšení kvality lakování, produktivity a zvýšení ziskovosti. Příchodem těchto […]

Bridgestone přináší tipy pro bezpečné cestování za letní dovolenou
Bridgestone přináší tipy pro bezpečné cestování za letní dovolenou

Bridgestone by rád přispěl několika radami a tipy pro motoristy k tomu, aby cestování automobilem bylo v letní sezoně, kdy se téměř 40% Evropanů chystá jet na dovolenou automobilem, pro všechny účastníky silničního provozu zábavné a bezpečné. Hlavní pozornost je přitom věnována pneumatikám, protože ty jsou ve skutečnosti jediným bezpečnostním systémem vozu, který má kontakt […]

Bridgestone vyvine nové pneumatiky pro Jaguar XJ220
Bridgestone vyvine nové pneumatiky pro Jaguar XJ220

Bridgestone zahájil spolupráci se společností Don Law ve Velké Británii s cílem vyvinout novou generaci pneumatik pro legendární sportovní vozy Jaguar XJ220. Původní spolupráce na vývoji pneumatik pro XJ220 je dobře zdokumentovaná. Nicméně před několika lety byla ukončena výroba pneumatik v rozměrech určených pro tento vůz.   Majitel společnosti Don Law otevřel při náhodném setkání […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!