Emisní přístroje AVL DiTEST jsou nyní plně homologovány

6. října 2016, 13:11

Firma IHR-TECHNIKA informuje, že emisní přístroje AVL DiTEST mají nyní nový schválený software, který nejen že odpovídá nové metodice platné od 1.1.2017, ale je připravený na nejrůznější kombinace možných komplikací při měření emisí. Přístroje jsou schváleny přímo MDČR pro novou metodiku Měření emisí.

Pokud není jeden z testů proveditelný, je možné v závěru testu kladný emisní protokol převrátit do negativního a opačně. V případech, kdy se během emisního testu rozsvítí kontrolka MIL až po vyhodnocení paměti závad se taková funkce hodí, aby emisní mechanik nemusel celý test zbytečně opakovat ještě jednou.

Co umí AVL DiTEST přístroje navíc:

–  Měřit kouřivost a složky plynů současně (připraveno pro moderní přímo vstřikované benzíny, pro které bude brzy povinný filtr částic).
–  Provádět analýzy jak kouřivosti (diesel) tak jednotlivých plynných složek (benzín/CNG/LPG) za jízdy vozidla do grafického záznamu.
–  S modulem VCi 1000 provádět analýzy závad za jízdy nahráváním neomezeného počtu přímo měřených hodnot do tzv. „logu“.
–  Modulární stanice MDS lze doplnit o další moduly jako je 4-kanálový osciloskop či zařízení pro kontrolu vysokonapěťových systémů hybridních vozidel či elektromobilů HV 2000.

Informace, kterých přístrojů se homologace týká, s možností stažení osvědčení vydaných ministerstvem dopravy, najdete ZDE.

Související články

Změna ceny programu HaynesPro
Změna ceny programu HaynesPro

Firma IHR-TECHNIKA informuje, že od 1.1.2017 došlo ke změnám cenovým i produktovým programu HaynesPro (VIVID).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!