Jak rozlousknete kód NGK

15. ledna 2015, 8:40

Pravděpodobně jste se již ptali, co znamenají kombinace písmen a číslic na balení zapalovacích svíček NGK. My Vám s tím za pomoci NGK pomůžeme.

Na každé zapalovací svíčce NGK udaná kombinace z písmen a čísel je nejen typovým označení, ale hlavně logickým vzorcem obsahujícím důležité podrobné informace o funkci zapalovací svíčky.

Tímto vzorcem standardizoval NGK svůj celý sortiment a jednoznačně tak dokáže stanovovat specifické vlastnosti příslušných produktů.

To opět zjednodušuje manipulaci a správnou volbu zapalovacích svíček NGK jak v prvovýbavě u výrobců automobilů, tak také později v obchodě, v dílně a u zákazníků.

Typické označení zní takto:
–  Kombinace písmen (1-4) před tepelnou hodnotou udává informaci o průměru závitu, velikosti šestihranného klíče a o druhu konstrukce.
–  5. pozice (číselný údaj) udává tepelnou hodnotu.
–  6. písmeno označuje délku závitu.
–  7. písmeno obsahuje data o speciálních konstrukčních vlastnostech zapalovacích svíček.
–  8. pozice je opět číslo, ve kterém je zakódovaně udána vzdálenost elektrod.

Článek připraven na základě materiálů firmy NGK

Související články

V-Line: Nejúspěšnější sortiment zapalovacích svíček všech dob
V-Line: Nejúspěšnější sortiment zapalovacích svíček všech dob

V-Line je přizpůsobena trhu a je mimořádně praktická – jedinečný recept na úspěch. Od zavedení v roce 1991 prodal NGK více než 300 milionů zapalovacích svíček z tohoto sortimentu. Optimální zapalovací svíčky s vysokým pokrytím trhu Pravidelně se V-Line přizpůsobuje stavu vozového parku. Dnes zahrnuje 45 typů zapalovacích svíček a nabízí vždy optimální zapalovací svíčky […]

NGK Spark Plug Europe uvádí na trh sedm nových zapalovacích svíček
NGK Spark Plug Europe uvádí na trh sedm nových zapalovacích svíček

NGK Spark Plug Europe nově nabízí nezávislým distributorům sedm svíček, jako ideální náhradu za originální zapalovací svíčky používané v autech jako BMW, Honda, Jaguar a Ford. U čtyř z těchto zapalovacích svíček je NGK dokonce jediným dodavatelem jak pro OE tak pro Aftermarket. Všechny nové zapalovací svíčky mají střední elektrodu s iridiovou nebo platinovou špičkou, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!