Česku hrozí příliv aut z dovozu, která by měla být sešrotována

30. srpna 2017, 21:59

V důsledku nové vlny šrotovného, které zavádějí v Německu, může dojít k nelegálnímu přílivu starých aut na český trh. Pokud němečtí motoristé vymění své staré auto na naftu za nové, dostanou slevu od dvou tisíc do deseti tisíc eur. Podmínkou je, aby staré auto splňovalo emisní normu 4 anebo nižší.

Cílem německé vlády je snížení množství emisí v silniční dopravě a hlavně ve velikých městech. Tyto kroky ale můžou výrazně ohrozit český trh s ojetinami. Ze zkušeností SOVA vyplývá, že při takovémto typu akcí se vždycky najdou „podnikavci“, kteří ze situace vytěží a auta, která měla být zničena, vyvezou směrem na východ, tedy k nám.

Staré, v Německu vyřazené vozy, se tak mohou co nevidět začít objevovat na českém trhu. Koupí takovéhoto vozu motoristé přispívají k znečišťování životního prostředí, růstu věku vozového parku u nás a vystavují i sebe riziku zabavení. Pokud se s takovýmto vozem vydají na cestu do Německa a zastaví je policie, která zjistí, že auto mělo být sešrotováno, tak dojde k jeho zabavení. Lidé tak ztratí auto i peníze.

ZDROJ: Tisková zpráva Sdružení na ochranu vlastníků automobilů

Související články

Sdružení SOVA upozorňuje na podvodníky ze Španělska
Sdružení SOVA upozorňuje na podvodníky ze Španělska

Na serveru Bazoš.cz se opakovaně objevují podvodné inzeráty s nabídkou prodeje aut. Inzeráty nabízejí automobily za nestandardně nízkou cenu. Scénář je klasický, prodejce komunikuje pouze přes emaily se špatnou češtinou (pravděpodobně pomocí překladače), aktuálně je v zahraničí a auto chce prodat. Sdružení SOVA již na základě konkrétního upozornění celý incident oznámilo Policii ČR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!