Trh ojetin očekává premiéry autosalonu ve Frankfurtu, novinky rychle zamíří i do bazarů

13. září 2017, 9:17

Dne 12.9. se oficiálně otevřel nejvýznamnější autosalon v Evropě, na němž automobilky vždy v lichých letech skládají účty z toho, co dělaly v posledních dvou letech, a představují své novinky pro další sezónu. Letos je sice účast na veletrhu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem maličko skromnější než při posledním ročníku, přesto se k němu upíná pozornost všech profesionálních i laických zájemců o automobilovou techniku a její nejnovější vývoj.

Mototechna odhaduje proměnu čerstvých vozů na ojetiny už do konce roku

Veletrh napjatě sledujeme i my, protože naznačí nové trendy nejen v oblasti nových vozidel. Doba a s ní také obchod s automobily se stále zrychluje. Řada modelů, které veřejnost o víkendu ve Frankfurtu uvidí jako žhavou novinku, se tak nejspíš už do konce roku dostane i na trh zánovních ojetých vozidel. Praxe potvrzuje, že v nabídce naší značky Mototechna se zpravidla objevují již do čtyř měsíců od své první oficiální prezentace,“ řekla generální ředitelka společnosti AAA AUTO International Karolína Topolová.

Do podoby českého trhu ojetých vozidel určitě promluví například nový SUV Karoq, kterého Škoda ve Frankfurtu představí jako nástupce modelu Yeti. „Kompaktní SUV Yeti je pro nás letos šestým nejprodávanějším zánovním vozem. Budeme s napětím čekat, jak trh novinku přijme, a jak její uvedení na trh dále zvýší dynamiku poptávky po modelech této třídy,“ uvedla dále Karolína Topolová.

Autosalon je tradičně také výkladní skříní německého automobilového průmyslu. BMW si na něj přichystalo třeba novou generaci modelu X3, Mercedes-Benz modernizovanou třídu S a Volkswagen nové Polo a „súvéčko“ T-Roc. „Pokud budou tyto novinky úspěšné, brzy se i na českém trhu vytvoří poptávka po jejich ojetinách, takže se zvýší nabídka a tedy také dostupnost předchozích verzí. Nezískají-li naopak oblibu zákazníků, musíme být připraveni na vyšší zájem o dosavadní řadu. Abychom mohli našim zákazníkům maximálně vycházet vstříc, musíme všechny tyto proměny trhu pečlivě sledovat od samého začátku,“ řekla dále Karolína Topolová. „Některým modelům se možná opět podaří vytvořit i zcela novou kategorii, na jejíž vznik budeme muset rovněž reagovat,“ dodala.

IAA ve Frankfurtu se pro odborné návštěvníky otevřela 12.9., veřejnost přivítá o víkendu od 9:00 do 19:00. Vstupenka pro dospělého návštěvníka je na místě v prodeji za 14 eur.

Související články

Mototechna prodala za pět let již 35.000 zánovních automobilů
Mototechna prodala za pět let již 35.000 zánovních automobilů

Je tomu již pět let, co se společnost AAA AUTO rozhodla vyčlenit prodej zánovních a referenčních vozů pod značku Mototechna, kterou si lidé pamatují jako obchodníka s auty ještě z dob socialistického Československa. Trend nástupu zájmu téměř o nové vozy se „Áčkům“ podařilo zachytit dobře – za pět let Mototechna prodala již na 35.000 takových automobilů. 

V srpnu byla nejinzerovanější ojetinou Fabia, trh čeká zářijové oživení
V srpnu byla nejinzerovanější ojetinou Fabia, trh čeká zářijové oživení

V srpnu bylo stejně jako v minulém měsíci na českém trhu inzerováno 69.000 ojetých vozů. Průměrný nájezd se mírně snížil, stejně jako průměrné stáří vozů, naopak se zvýšila průměrná cena. Po dlouhé době se na první místo v pomyslném žebříčku TOP 10 nejinzerovanějších ojetin probojovala Škoda Fabia. 

S autem z Áček do Mongolska a zpět za měsíc a bez jediné závady
S autem z Áček do Mongolska a zpět za měsíc a bez jediné závady

Uplynulo přesně 31 dnů od odjezdu Stanislava Gálika, Richarda Nemetha a Stefana Stefanova z pražské pobočky AAA AUTO do mongolského Ulánbátaru. S autem za 69.000 korun, které vybrali fanoušci na Facebooku z nabídky AAA AUTO, pokořili vytyčený cíl přesně za tři týdny a za další týden a půl již dorazili domů. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!