Zvyšování nabídky ojetin v říjnu pokračovalo

6. listopadu 2017, 18:18

U inzerovaných ojetých automobilů poklesl v říjnu průměrný nájezd o 2.500 kilometrů. Současně se snížilo i průměrné stáří nabízených automobilů, a to ze zářijových 9,6 roku na aktuálních 9,4 let. Celkově mohli zákazníci vybírat z 87 tisíc ojetých vozů, jejichž průměrná cena činila 204.634 Kč. 

Podzimní měsíc říjen přinesl na trh ojetin několik změn. Především se snížily průměrně najeté kilometry nabízených vozů. V září činil průměrný nájezd 160.282 km, v říjnu se jeho průměrná hodnota snížila na 157.715 km. Stejně tak došlo ke snížení i u stáří nabízených vozů. V září byly vozy průměrně staré 9,6 roku, říjnová nabídka zahrnovala vozy o 0,2 roku mladší. V návaznosti na průměrný pokles stáří a nájezdu mírně vzrostla cena nabízených aut, a to přibližně o 6.000 Kč.

V říjnu bylo možné sledovat nárůst počtu inzerovaných vozů, kterých bylo zadáno o 8.000 více než předešlý měsíc. Celkově se na trhu ojetých aut objevilo za celý říjen 87 tisíc automobilů. Neměnnou skutečnost představuje poměr ojetin v našich regionech. Bývá již pravidlem, že nejvyšší počet aut je možné zakoupit v Praze, kde se v říjnu jednalo o 25.100 kusů. Nejútlejší nabídka vozů byla patrná v Karlovarském kraji. Ke koupi tam v desátém měsíci letošního roku bylo 2.007 automobilů.

Co se týče nejpopulárnějších ojetých aut, která si čeští zákazníci v říjnu zakoupili, žádné změny oproti září neproběhly. Na prvním místě dominovala suverénní Škoda Octavia. Ta si po nedávném poklesu na druhé místo již druhý měsíc po sobě udržela první pozici v žebříčku TOP 10 nejoblíbenějších aut. Druhá se umístila Škoda Fabia. Pořadí za tuzemskou dvojicí škodovek zůstalo stejné.

Nejinzerovanější ojeté vozy na českém trhu v říjnu 2017

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!