Cebia upozorňuje na milion aut zaplavených hurikány Harvey a Irma

16. listopadu 2017, 9:28

Na konci letošního léta zasáhly Spojené státy dva nezvykle silné a ničivé hurikány – Harvey a Irma. Hurikány způsobily rozsáhlé záplavy, které podle údajů amerických úřadů poškodily skoro milion aut. Vzhledem k tomu, že velká část těchto vozidel se dováží přes Německo, kde získávají německé doklady, týkají se tato rizika i těchto vozidel. Cebia proto doporučuje prověření původu dováženého ojetého vozidla před jeho zakoupením v databázi zaplavených vozidel, kam Cebia získala výhradní přístup.

Hurikán Irma„Velké množství těchto vozidel je dále nabízeno k prodeji v USA a některé z nich byly nebo budou vyvezeny do Evropy a mohou být prodány v ČR,“ komentoval situaci Ing. Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

„Studie dokazují, že zaplavená vozidla mohou vážně ohrožovat bezpečí jejich uživatelů, ale i okolních vozidel. Určitě každý chápe, že zatopená vozidla nepatří na silnice, ale důležité je, aby se o této skutečnosti zájemce o vozidlo včas dozvěděl,“ konkretizoval rizika Martin Pajer.

Cebia nabízí službu prověření původu vozidla v zahraničí PROVIN. V rámci této služby probíhá i prověření v USA v unikátní databázi zaplavených vozidel, kam Cebia získala výhradní přístup. Díky využití služby PROVIN získá zájemce nejen informace, zda vozidlo opravdu pochází z deklarované země, zda není registrované jako odcizené a další skutečnosti, ale také zákazníka umí ochránit před koupí nebezpečných vozů postižených záplavou.

Hurikán Harvey přinesl tolik vody na území USA, jako dosud žádná jiná tropická cyklóna a způsobil rozsáhlé záplavy. Hlavně v Texasu a Louisianě napáchal škody za zhruba 190 miliard dolarů. Hurikán Irma, který udeřil především na Floridu, způsobil škody v hodnotě kolem 100 miliard dolarů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!