Přetáčení tachometrů bude v Polsku nejspíše trestné

5. prosince 2017, 11:17

Přetáčení tachometrů bude v Polsku možná trestné. Změnu zákona navrhuje ministerstvo spravedlnosti. Hrozit by mohlo vězení od tří měsíců do pěti let. V Polsku má až 80% automobilů přetočený tachometr.

Přetáčení tachometrů bude nejspíše trestnéPodle polského ministra spravedlnosti Ziobrova není toto možné nadále tolerovat: „Budeme usilovat, aby se přetáčení tachometrů stalo samostatným trestným činem.“ V Polsku mají podobnou databázi s údaji STK, jako máme v České republice. Ujeté km chtějí nově zaznamenávat při silničních kontrolách. Navrhované změny míří do parlamentu.

APPAA se několik let snaží prosadit podobný zákon i v České republice. „Těch schůzek, jednání a rozhovorů s pány poslanci už ani nespočítám. Řešení a vzor, jako třeba tento vždy vítáme. Nejlepší příklad známe ovšem z Belgie, kde problém díky veřejně dostupné databázi již téměř neexistuje,“ uvádí Přikryl z APPAA ČR a pokračuje.

„Jak je vidět kromě Slovenska a Rakouska nás předběhnou i Poláci. Budeme jednat s novými poslanci opět od začátku a věřit, že se vše nakonec prosadit podaří,“ uzavírá Přikryl z Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů ČR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!