NEXUS se stal členem FIGIEFA

9. června 2017, 11:53

Nákupní skupina Nexus Automotive se stane členem Mezinárodní federace nezávislých distributorů náhradních dílů – FIGIEFA. Rozhodnutí padlo na valné hromadě představenstva federace.

FIGIEFA je organizace zastupující nezávislý trh s náhradními díly na mezinárodní úrovni. Jejím úkolem je spolupracovat s institucemi EU s cílem podpořit zájmy společností zapojených do výroby a distribuce automobilových dílů a příslušenství. Součástí federace je česká organizace SISA.

Mezinárodní nákupní skupina Nexus International Automotive existuje od 1. ledna 2014. Její vývoj je od samého počátku velmi dynamický. Skupina sdružuje distributory z Evropy, Asie, Ameriky a Afriky. Její kanceláře se nacházejí v Paříži, Dubaji, Sao Paulu a Johannesburgu.

Spolupráce sdružení FIGIEFA a skupiny Nexus jistě přispěje k rostoucímu významu nezávislého automobilového trhu v politických a podnikatelských kruzích.

Související články

Příznivé zprávy pro nezávislý aftermarket
Příznivé zprávy pro nezávislý aftermarket

Výbor Evropského parlamentu (IMCO) pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele projednal dne 9. února 2017 návrh revize předpisu o typovém schvalování motorových vozidel a jejich částí, který by nahradil stávající předpis – Nařízení 2007/46/EC.

Nové sdružení zvýší konkurenceschopnost distribučních společností ve střední Evropě
Nové sdružení zvýší konkurenceschopnost distribučních společností ve střední Evropě

Bylo zaregistrováno nové sdružení firem, nazvané NEXUS Automotive Central Europe (N!ACE), které zvýší konkurenceschopnost společností působících na regionálním trhu s distribucí náhradních dílů. N!ACE je regionálním zástupcem globální nákupní skupiny NEXUS Automotive International (N!), působící nyní ve 113 zemích. Iniciátory a zakladately nové skupiny jsou Auto Land Polsko, Autos, Inter Land a Inter Parts. Všechny […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!