ZF Aftermarket nabízí široké portfolio dílů řízení

23. ledna 2017, 18:10

Společnost ZF Aftermarket nabízí rozsáhlé produktové portfolio dílů řízení na trhu s náhradními díly pod produktovou značkou TRW. Vzhledem ke skutečnosti, že v jednom ze tří evropských vozidel, a v celé čtvrtině vozidel po celém světě, se montuje hřebenové řízení, čerpadla a pohony ve sloupku řízení značky TRW, organizační zajištění technologického lídra na trhu s náhradními díly se vyznačuje vrozeným porozuměním velké části trhu se systémem hřebenového řízení.

V zájmu snížení nákladů i dopadu na životní prostředí probíhá prostřednictvím inovativních servisních služeb repasování hřebenových tyčí řízení, čerpadel a pohonů ve sloupcích řízení a jejich nabízení zákazníkům.

Společnost ZF Aftermarket nabízí pod známou produktovou značkou TRW pestrou paletu dílů řízení v prvovýrobní kvalitě (OE): standardní systémy řízení, např. ruční řízení, hydraulické řízení a pokročilé systémy řízení včetně EPHS, pohony ve sloupku řízení nebo řízení s řemenovým pohonem. Se svou technologií aktivní a pasivní bezpečnosti je společnost ZF jedním z předních dodavatelů dílů řízení (sloupky, hřebenové tyče a čerpadla EPHS) pro osobní automobily. Know-how společnosti ZF zajišťuje její potenciál v oblasti technologií a inovací repasovaných produktů řízení dostupných na trhu s náhradními díly. Díky těmto zkušenostem a odbornosti je organizace ZF Aftermarket schopna prodávat značkové díly řízení TRW, čímž strategicky posiluje portfolio v rámci aktivit na trhu s náhradními díly celé skupiny.

Silné zázemí našeho sortimentu dílů řízení v prvovýrobě je klíčovým faktorem našeho vývoje na trhu s náhradními díly. Díly řízení hrají důležitou roli v naší nabídce „Corner Module“ (brzdy, řízení a zavěšení kol). Mluvíme-li o rozvoji autonomních schopností řidičů, jedním z klíčových faktorů je každopádně systém řízení, který používají. Technologická odbornost bude mít v budoucnu na tento sortiment ještě větší dopad“, říká Richard Adgey, vedoucí produktového řízení IAM/Services.

Šetrné k životnímu prostředí, cenově výhodné a rychlé
Repasovaná zařízení tvoří více než deset procent německého trhu s náhradními díly – přičemž tento trend roste, a to i v mezinárodním měřítku. Na jednu stranu zákazníci očekávají vysokou kvalitu za stále nižší cenou. Na druhou stranu je mnoho nových dílů již vybaveno elektronikou a pro starší vozidla už nejsou k dispozici prakticky žádné vhodné náhradní díly ze sériové výroby.

S repasovanými díly mohou výrobci a uživatelé přispět k lepší ochraně životního prostředí. Dopad je ještě mnohem větší než recyklace, přestože podíl recyklovatelných materiálů v nových produktech ZF činí zhruba 95 procent. Při repasování použitého zařízení je zapotřebí o 50 až 90 procent materiálu méně ve srovnání s výrobou nového výrobku. Ve společnosti ZF to odpovídá roční úspoře cca 20.000 tun. A konečně, při repasování se spotřeba energie a emise CO2 snižují až o 90 procent.

Díly řízení značky TRW se repasují ve výrobním závodě ve Frýdlantu v České republice. Tato činnost, která byla zahájena v roce 2002, v posledních letech zaznamenala pozoruhodný trvalý růst. Vzhledem k atraktivnějším cenám oproti novým dílům (cca -35 procent) společnost ZF svým zákazníkům nabízí programem repasování sloupků řízení zajímavou alternativu. Servisy mohou díky tomu svým zákazníkům nabídnout nákladově efektivní alternativu. Tento sortiment vytváří skutečnou příležitost pro nezávislý trh s náhradními díly tím, že poskytuje možnost zvýšit obrat získáním skupin cenově citlivých zákazníků.

Kvalitní jako nové
Jako jeden z předních výrobců originálních dílů společnost ZF disponuje potřebným vývojem, výrobou a procesním know-how pro repasování. Nástroje, nářadí, procesy, měření a kontroly používané při repasování jsou obecně rovnocenné jako v sériové výrobě: Patří sem i plnění kvalitativních a environmentálních norem ISO 9001 a ISO 14001, jakož i specifických požadavků zákazníka. Úzká spolupráce s útvary vývoje sériové výroby a zajišťování jakosti ve společnosti ZF garantuje soulad repasovaných dílů s nejnovějšími technologickými standardy: Pokud hardware nebo software původního sériového výrobku prošel v mezidobí změnami, tato zlepšení se odrazí také v procesu repasování.

Související články

TRW Aftermarket stále zdokonaluje systémy řízení
TRW Aftermarket stále zdokonaluje systémy řízení

Požadavky na světové výrobce vozidel pro snížení hmotnosti vozidel, nákladů a emisí uhlovodíků jsou všudypřítomné. Na druhé straně tím vzniká větší a větší tlak na výrobce dílů a systémů při vývoji nových technologií pro úsporu paliva nebo zlepšení stávajících technologií. Lídrem v této oblasti je společnost ZF Group vlastněná společností TRW. Ta investuje přibližně pět […]

TRW se zařazuje mezi značky skupiny ZF
TRW se zařazuje mezi značky skupiny ZF

Společnost ZF Friedrichshafen si ukrojila další díl koláče na trhu dodavatelů dílů do automobilového průmyslu. Kromě tradičních značek Sachs, ZF, Boge a LMI (Lemförder) přichází do rodiny ZF i značka TRW. Po fúzi dvou klíčových hráčů na trhu dodavatelů dílů do automobilového průmyslu, konkrétně společností ZF Friedrichshafen a TRW, tyto společnosti směle konkurují ostatním dodavatelům […]

TRW rozšiřuje svůj sortiment o dvoudílné brzdové kotouče (tzv. SEMI-COMPOUND)
TRW rozšiřuje svůj sortiment o dvoudílné brzdové kotouče (tzv. SEMI-COMPOUND)

Řidiči se dnes zaměřují hlavně na hybridní pohony, LED světlomety nebo digitální palubní desky, zatímco komponenty, hrající klíčovou roli pro jejich bezpečnost, zůstávají téměř bez povšimnutí. Mezi tyto komponenty patří i brzdové kotouče. Požadavky na brzdové kotouče se neustále zvyšují. Je tomu tak proto, že se v posledních desetiletích vyrábí víc a víc výkonnějších a […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!