Brisk bude dodávat snímače do Ruska

23. února 2017, 9:47

Brisk je přední světový výrobce zapalovacích svíček. Firma z Tábora se brzy stane generálním dodavatelem snímačů pro největší ruskou automobilku AvtoVAZ, kterou ovládá Aliance Renault – Nissan.  

Dodá ji ročně snímače za 60 milionů korun. Nahradí šest ruských dodavatelů snímačů, kteří dodávají do AvtoVAZu a stane se generálním dodavatelem. První dodávky plánují na začátek příštího roku, bude to investice 40 milionů korun. Půjde o sedm druhů snímačů, což jsou komponenty, které ovlivňují vstřikování paliva do motoru.

Letos připraví firma Brisk technologii a příští rok začne snímače dodávat do Ruska. Poté v roce 2019 přesune technologii do haly v Togliatti, kde se budou snímače montovat. Nová linka v Togliatti, která stála 135 milionů korun, loni vyrobila 1,6 milionů svíček. Aktuálně zde firma zaměstnává 50 lidí.

Brisk loni vyrobil asi 50 milionů zapalovacích svíček a 4,5 milionů snímačů. Asi 96% produkce míří na export, u snímačů je to skoro 100%. Firma vyváží do 70 zemí světa. Do Ruska vyvezla loni až 25% produkce.

V letošním roce plánují investovat zhruba 100 milionů korun do technologií, z toho dvě třetiny do snímačů. Jednají o zvýšení výroby pro Volkswagen, Scanii a Man. Firma vidí velký potenciál i v Thajsku nebo Vietnamu, díky milionům motocyklů.

Související články

Snímače MAP a MAF od společnosti NTK
Snímače MAP a MAF od společnosti NTK

Nový sortiment snímačů od společnosti NTK pod značkou NTK Vehicle Electronics.

BRISK Tábor otevřel v ruském Togliatti nový závod
BRISK Tábor otevřel v ruském Togliatti nový závod

Česká firma BRISK Tábor, jeden z pěti nejvýznamnějších světových výrobců zapalovacích svíček, slavnostně otevřela 19.10.2016 svůj nový závod OOO Brisk Rus v ruském Togliatti, centru automobilového průmyslu v RF. Tím potvrzuje svoji silnou pozici nejen na ruském trhu, ale přizpůsobuje svoji strategii i celosvětovému automobilovému průmyslu. V loňském roce Brisk vyrobil přes 50 miliónů zapalovacích […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!