EBR – Experience-based repair – opravy založené na zkušenostech

13. března 2017, 5:59

Je trendem poslední doby, že se stále více autoservisů pokouší získat potřebné informace pro opravy vozidel na internetu. S tím je ale většinou spojena velká ztráta času při prohledávání údajně správných řešení. Ověřování správnosti takových informací může přinášet autoservisu další problémy. Sdílení či výměna takovýchto informací na internetu se velmi rychle rozšiřuje, ale toto obrovské množství dat není nikým profesionálně kontrolováno a někdy ani správně použito.

Tento způsob hledání informací a s ním spojená nejistota může pro uživatele ESI[tronic] 2.0 začátkem roku 2017 skončit. Od verze 2017/1 bude k dispozici nový informační segment EBR – Experience-based repair (opravy založené na zkušenostech).

Co vlastně EBR je a jak funguje?
EBR je nový online informační segment, jehož základem je stávající segment TSB – technické servisní informace. Bez segmentu TSB není možné možné EBR objednat. Pro provozování potřebuje autoservis trvalé a stabilní internetové připojení a samozřejmě software Bosch ESI[tronic] 2.0.

Pokud se během provádění diagnostiky vyskytne nějaká známá závada, nabídne technikovi ESI[tronic] 2.0 od verze 2017/1 takové řešení opravy, které již bylo někdy použito. Tím šetří autoservis čas i peníze a má stále k dispozici nejaktuálnější informace. Technik tím může docílit co možná nejlepší a nejrychlejší opravy závady, a tím značně zvyšuje spokojenost zákazníka.

K verzi 2017/1 nabízí EBR databáze více než 500.000 případů oprav systémů motorových vozidel. EBR obsahuje reálně řešené případy naší technické hotline, stejně jako případy získané z internetu, které ale byly před zveřejněním důkladně prověřeny.

Bosch: EBR na 4 měsíce zdarma

Související články

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!