Drážkové řemeny s integrovaným ukazatelem opotřebení

27. března 2017, 13:13

Optibelt GmbH, německý výrobce řemenů, uvádí na trh novou řadu výrobků. Řemeny Optibelt SCC (z ang. Secured Change Control) jsou první drážkové řemeny na světě, které využívají barevné značení pro vizuální identifikaci jejich opotřebení.

Jestliže se v drážkách používaného řemene začne objevovat červená barva, znamená to, že opotřebení řemene dosáhlo hraniční hodnoty a musí být vyměněn. Kontrola se provádí pouhým okem, bez použití jakéhokoliv nářadí. Díky technologii SCC jsou servisní intervaly optimalizovány a řemeny jsou vyměněny v pravou chvíli, bez ohledu na provozní podmínky (např. zvýšená vlhkost, teplota nebo prašnost).

Použití řemenů SCC umožňuje důkladnější kontrolu a zabraňuje tak neočekávaným, předčasným poškozením. Jejich nabídka je stále rozšiřována (naposledy také o nákladní vozidla) a nyní zahrnuje téměř 200 referencí, což umožňuje jejich montáž ve více než 10 tisících modelech automobilů a téměř v tisíci kamionech. Všechny referenční čísla řemenů lze nalézt v katalogu TecDoc. Pro zdůraznění prémiové kvality jsou na rozdíl od běžných řemenů baleny jednotlivě v samostatných krabicích.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!