MEYLE-ORIGINAL: kvalita až do nejmenšího detailu

28. března 2017, 11:48

Při opravách se nesmí nikdy podceňovat význam i nejmenších součástek. Proto MEYLE vždy u všech nabízených dílů věnuje mimořádnou pozornost kvalitě i těch nejmenších součástí. Díky tomu je servisům a jejich zákazníkům ušetřeno mnoho starostí a peněz. Jeden z příkladů pro tyto detaily s velkým vlivem jsou přírubová těsnění klikových hřídelí : MEYLE nabízí nyní servisům přírubová těsnění klikových hřídelí z materiálu PTFE (teflon) pro více jak 2.000 aplikací vozů s integrovaným kroužkem polohy klikového hřídele.

Význam v automobilech mají přírubová těsnění klikových hřídelí, které zajišťují utěsnění klikového hřídele motoru a navíc jejich součástí je snímač otáček a polohy klikového hřídele, který dodává impuls řídící jednotce pro čas zápalu nebo vstřiku směsi do spalovacího prostoru motoru. Nízká kvalita těchto dílů může způsobit poruchy motoru, předčasné opotřebení jeho součástí, problémy se startem, poškození katalyzátorů a filtrů pevných částic atd. MEYLE proto nabízí servisům mimo jiné přírubová těsnění klikových hřídelí vyrobené z plastu, které se velice osvědčily v praxi a které vynikají velmi dlouhou životností.

Výrobce z Hamburku má nyní ve svém programu celkem 16 referencí přírubového těsnění klikového hřídele dle prvovýrobních specifikací pro modely koncernu V.A.G. Jsou použitelné pro více jak 2000 aplikací, například pro VW Crafter nebo pro vozy AUDI A1 až A6. Tyto díly jsou dodávány již připravené přímo k montáži, skládají se z dynamického a statického těsnění a snímacího kroužku pro snímač polohy a otáček klikového hřídele. Servisy a jejich zákazníci profitují  především z vysoké kvality použitých materiálů přírubových těsnění klikových hřídelí MEYLE-ORIGINAL.

MEYLE-Servisní tip: po 80.000 až 100.000 kilometrech by se měl kontrolovat stav nejenom spojky, ale i těsnění klikového hřídele a popřípadě jej vyměnit. Aby se po výměně předešlo průsakům oleje, problémům s chodem a startovaní motoru a poškození klikového hřídele je nutné při opravě dávat pozor na následující:

  1. Nesmí být poškozený povrch klikového hřídele a všechny dosedací plochy musí být čisté,
  2. Montážní a aretační přípravky odstranit až při montáži,
  3. Indikační kroužek nesmí být zdeformován nebo zkroucený
  4. Při montáži nepoužívat žádné mazivo.

Související články

Příčná ramena MEYLE HD pro vozy Land Rover
Příčná ramena MEYLE HD pro vozy Land Rover

MEYLE prezentuje svůj sortiment MEYLE‑HD ramen pro vozy  Land Rover. Změnou konstrukce a designu ramen a díky použití celogumových silentbloků na místo hydraulických mají tyto MEYLE‑HD ramena podstatně delší životnost než O.E. ramena a navíc mají ještě jednu přednost a tou je 4-letá záruka bez omezení kilometrů.

Kabinové filtry MEYLE pro aplikace vozů koncernu V.A.G.
Kabinové filtry MEYLE pro aplikace vozů koncernu V.A.G.

Společnost MEYLE AG nabízí široký program kabinových filtrů pro všechny běžné značky aut. Pro několik aplikací vozů koncernu V.A.G., jako například Audi A3 (modelový rok 2003 až 2012), Seat Leon/Toledo (modelový rok 2004 až 2010), Škoda Octavia II, Superb II a VW Golf V/Golf VI je v programu kabinový filtr, u kterého byla věnována mimořádná pozornost […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!