Týmy Porsche přecházejí na pneumatiky Dunlop

6. dubna 2017, 15:36

Dva týmy Porsche v Mistrovství světa endurance FIA (FIA World Endurance Championship – WEC) potvrdily, že přecházejí na pneumatiky Dunlop.

Úspěšné týmy Dempsey-Proton a Gulf Racing, které se závodů WEC, včetně závodu Le Mans 24, účastní ve třídě LMGTE AM, si Dunlop pro světové soutěže vybraly po srovnávacích zkouškách a zkušenostech se spoluprací se značkou Dunlop při evropském seriálu Le Mans (ELMS), kde Dunlop vystupuje jako výhradní dodavatel pneumatik pro třídu LMGTE.

Dunlop je s celkem 34 celkovými vítězstvími nejúspěšnějším výrobcem v celé historii závodu Le Mans 24 Hodin. Posledních šest let si Dunlop ve francouzském maratónu vybrali všichni vítězové třídy LMP2 Prototype. Po úspěchu v závodech prototypů se Dunlop v roce 2016 zaměřil i na třídu LMGTE – výsledkem byl hned první rok technického partnerství úspěšné vystoupení týmu Aston Martin Racing na mistrovství. Poznatky získané v tomto programu WEC spolu se zkušenostmi z ELMS Dunlop využil při konstrukci řady pneumatik, kterou budou oba přihlášené týmy používat na svých vozech Porsche 911 RSR.

Těší nás, že si dva zkušené závodní týmy Porsche jako svého technického partnera vybraly Dunlop. To, že se po absolvování srovnávacích testů rozhodly pro značku Dunlop, je pro nás po našem loňském úspěchu se ziskem titulu s Aston Martin v LMGTE dalším oceněním správnosti našeho postupu, ” řekl Xavier Fraipont, výkonný ředitel Dunlop Motorsport.

Jsem si jistý, že naše konstrukční a profesionální spolupráce s Dunlopem bude oboustranně velmi výhodná,“ dodal Christian Ried, šéf a řidič týmu Proton Competition.

To, že si oba týmy Porsche vybraly pneumatiky Dunlop, upomíná na někdejší úspěšnou spolupráci obou značek při závodě Le Mans 24 Hodin. Z celkem 34 vítězství, která si v něm Dunlop připsal na účet, bylo devět právě se značkou Porsche, a to v éře jejích kultovních modelů jako 935, 936, 956 a 962.

Výsledek těsné spolupráce Porsche a Dunlop při vývoji obě značky představily v březnu na mezinárodním autosalónu v Ženevě. Nejnovější generaci svých pneumatik – Sport Maxx Race 2 – Dunlop vyvíjel společně s Porsche, aby dostál náročným požadavkům automobilky na její nový model 911 GT3. Dunlop tak pokračuje v nabídce speciálních pneumatik pro vozy Porsche: první generace pneumatik Sport Maxx Race nesl už předchozí model Porsche GT3.

Související články

Pneumatiky Dunlop SportSmart2 Max
Pneumatiky Dunlop SportSmart2 Max

Společnost Dunlop oznamuje, že uvádí na trh nejnovější typ pneumatik v „hypersportovním“ segmentu. Novinka je zkonstruována pro nejnáročnější výkony na silnici, ale obstojí i na závodní dráze. Při jejím návrhu Dunlop využil své poznatky z vítězného závodního programu značky Dunlop v mistrovství světa endurance a zkušenosti, které získal při vývoji revolučních pneumatik RoadSmart III Sport […]

Premio zahajuje sezónu
Premio zahajuje sezónu

Servisní síť Premio je již plně připravena k zahájení letní pneu sezóny. Pro své zákazníky mimo jiné připravila speciální akci, během níž mohou za koupi sady pneumatik značek Goodyear a Dunlop získat voucher na dodatečné služby.

Dunlop Sport Maxx Race 2 navržená pro Porsche 911 GT3
Dunlop Sport Maxx Race 2 navržená pro Porsche 911 GT3

Značka Dunlop dnes na International Motor Show v Ženevě představila nové pneumatiky Sport Maxx Race 2. Nástupce pneumatik Sport Maxx Race vyvíjel Dunlop ve spolupráci s automobilkou Porsche tak, aby splnil náročné požadavky kladené na její nový model 911 GT3.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!