Nová pneumatika Battlecross X10 zvládne všechny výzvy v písku

7. dubna 2017, 9:11

Bridgestone završuje uvádění nové generace motokrosových pneumatik na trh představením pneumatiky Battlecross X10 do písečného terénu. X10 nabízí jezdcům ještě vyšší úroveň trakce, lepší samočisticí vlastnosti a snadnější ovladatelnost při bočním smyku na jakémkoli druhu písečného povrchu.

Nová pneumatika byla vyvinuta a testována nejlepšími profesionálními jezdci v motokrosových závodech. V řadě pneumatik Battlecross pro široké vrstvy motokrosových jezdců nalézá uplatnění nový dezén. Bridgestone díky němu zpřístupňuje ještě vyšší výkony na písečných tratích všem jezdcům, od národních mistrů přes středně pokročilé jezdce až po začátečníky.

Více deformací, více trakce

 Pro dosažení vyšší úrovně trakce je zásadní deformace bloků pneumatiky X10. Nový dezén s nově rozmístěnými nízkoprofilovými bloky má v prostřední oblasti nižší tuhost v podélném směru. Nižší tuhost umožňuje větší deformace bloků během odvalování, čímž v písku vzniká ještě výraznější hranový efekt. Nižší tuhost také vylepšuje samočisticí schopnosti, a tím zvyšuje přilnavost, protože ohýbáním povrchu pneumatiky se uvolňuje písek, který uvízl v mezerách mezi bloky.

Battlecross X10 vykazuje v porovnání s předchůdcem M101/M102 výrazně vyšší trakci na písečném povrchu s mnohem lepší přilnavostí vzadu a vylepšenou stabilitou. S pneumatikou X10 je nyní kompletní nová generace řady pneumatik Battlecross, která zahrnuje již představené pneumatiky X20 pro měkký terén, X30 pro střední terén a X40 pro tvrdý terén. Fanoušci motokrosu na všech úrovních tak mají na výběr komplexní řadu motokrosových pneumatik, nabízejících vrcholné výkony ve všech podmínkách v Evropě.

Pneumatika Battlecross X10 do písečného terénu bude nabízena v Evropě od dubna 2017, zpočátku v rozměrech 80/100-21 pro přední kolo a 100/90-19, resp. 110/90-19 pro zadní kolo.

Související články

Bridgestone a Saroléa na cestě k trvale udržitelné mobilitě
Bridgestone a Saroléa na cestě k trvale udržitelné mobilitě

Elektricky poháněný motocykl Saroléa SP7 v barvách značky Bridgestone, vybavený standardními pneumatikami Bridgestone Battlax Hypersport S21, byl vystaven na výstavě Intermot jako symbol usilování společnosti Bridgestone o trvale udržitelnou mobilitu.

Legenda žije dál – výjimečná práce pro výjimečný vůz
Legenda žije dál – výjimečná práce pro výjimečný vůz

Bridgestone v září 2016 poprvé představil vzrušující projekt výroby nových pneumatik s nejmodernějšími technologiemi pro legendární Jaguar XJ220. Vývoje nové pneumatiky se již několik let dožadovali majitelé těchto klasických vozů.

Bridgestone dokončuje vývoj pneumatik pro XJ220
Bridgestone dokončuje vývoj pneumatik pro XJ220

Bridgestone přislíbil v září 2016 fanouškům a majitelům supersportovních vozů Jaguar XJ220, že jim nabídne nové pneumatiky pro náhradní spotřebu. V současnosti dokončují inženýři společností Bridgestone a Don Law XJ220 jejich vývoj.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!