Bosch vylepšuje tržby ve všech obchodních oblastech a regionech

5. května 2017, 14:35

Skupina firem Bosch Group zahájila nový obchodní rok úspěšně. Tržby stouply v prvním čtvrtletí o téměř 12 procent a 11 procent po očištění o vliv směnných kurzů. V prvních třech měsících 2017 všechny oblasti a regiony vzrostly, některé z nich výrazně.

V roce 2016 vzrostly tržby Bosch Group na 73,1 miliardy eur. To odpovídá růstu o 3,6 procenta neboli 5,5 procenta po očištění o vliv směnných kurzů. Zisk před úroky a zdaněním (EBIT) dosáhl 4,3 miliardy eur a EBIT marže činila 5,8 procenta. Vývoj výsledku za rok 2016 odráží vysoké investice do zajištění budoucnosti firmy. Vzhledem k vyhlídkám na útlum ekonomiky a geopolitické nejistotě, očekává Bosch v roce 2017 nárůst svých tržeb o 3 až 5 procent.

Bosch pro budoucnost: Nové pojetí mobility, nové vnímání technologií

Oblast mobility se nachází na pokraji významných změn. Bosch umožní, aby vznikal nový druh mobility – mobilita bez emisí, bez stresu a bez nehod. Už to není jen o výrobě lepších vozidel. Musíme znovu vynalézt mobilitu,“ řekl Dr.Volkmar Denner, předseda představenstva Bosch.

Bosch také investuje značné úsilí do oblasti elektromobility. Nová organizační jednotka pro elektromobilitu zastřeší všechny aktivity společnosti v této oblasti. Kromě miliard investovaných do vylepšování motorů s vnitřním spalováním investuje každoročně společnost téměř 400 milionů eur na dosažení průlomu v oblasti elektromobility. Většina z této částky putuje na výzkum a vývoj akumulátorů. Bosch zkoumá jak současné, tak i budoucí technologie bateriových článků.

I v oblasti autonomního řízení se může Bosch pochlubit technologickým pokrokem a obchodním úspěchem. Díky asistenčním systémům řidiče vygenerovala společnost v roce 2016 tržby překračující vůbec poprvé miliardu eur a současně získala zakázky v hodnotě 3,5 miliardy eur. Cílem je, aby vozidla ve městech jezdila zcela autonomně počínaje počátkem příštího desetiletí.

V letošním roce bude uveden do provozu Bosch Automotive Cloud Suite, nová platforma pro služby mobility, jako jsou například upozornění pro řidiče při jízdě nesprávným směrem, prediktivní diagnostika, propojené parkování a osobní asistenti. Bosch Automotive Cloud Suite kombinuje odborné znalosti firmy z oblastí automobilového průmyslu a IT.

Celou zprávu je možné si přečíst na stránkách Bosch.

Související články

Studie Bosch: Efekt propojených vozidel 2025
Studie Bosch: Efekt propojených vozidel 2025

Moje auto, můj hrdina: co zvládne propojené vozidlo v ulicích budoucnosti

Mobilita zítřka
Mobilita zítřka

Bosch a Daimler společně pracují na tom, aby posunuli vpřed vývoj v oblasti řízení plně autonomních vozidel, bez řidiče. Obě firmy se nyní dohodly na založení vývojové aliance, která si klade za cíl vytvořit systém, díky kterému se plně autonomní (SAE – úroveň 4) vozidla bez řidičů (SAE – úroveň 5) stanou v ulicích měst […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!