NGK Spark Plug je oficiální dodavatel Scuderia Ferrari

26. června 2017, 18:14

I pro letošní sezónu Formule 1 se NGK Spark Plug stává oficiálním dodavatelem Scuderia Ferrari, nejúspěšnějšího a nejtradičnějšího týmu Formule 1. Toto partnerství trvá již 22 po sobě jdoucích let.

Ve více než dvou desetiletích spolupráce Scuderia Ferrari nashromáždila řadu titulů. Za dobu spolupráce s předním světovým výrobcem zapalovacích svíček, získal tým z Maranella šest prvenství v šampionátu jezdců, osm titulů pro nejlepší tým a nespočet titulů v jednotlivých Grand Prix. Pro následující měsíce a závody připravila NGK Spark Plug znova zapalovací svíčky špičkové technologie pro specifické potřeby vysokootáčkového motoru pro závodní vozy Scuderia Ferrari SF70H, který zasáhnou do bojů ve Formule 1 pilotované Sebastianem Vettelem a Kimi Räikkönenem.

Vzhledem k tomu, že zážehový motor ve vozidle závodníci vytáčejí až k 15.000 otáček za minutu, zapalovací svíčka musí zaručit až 125 zapálení během jedné sekundy. Přitom musí také odolat extrémním vibracím a tepelnému namáhání. „Navrhování zapalovací svíčky, která musí obstát dokonce v takových extrémních podmínkách, je výzvou pro všechny zúčastněné a dokazuje naši schopnost poskytovat maximální výkon v závodě,“ říká Damien Germès, Senior Vice President společnosti NGK Spark Plug Europe.

Související články

Nové produkty NGK pro aftermarket
Nové produkty NGK pro aftermarket

NGK Spark Plug Europe uvedla na trh s náhradními díly novou vysoko teplotní keramickou žhavicí svíčka (NHTC) CZ262. Je to ekvivalent k CZ27, kterou NGK dodává pro OES Mazda. Je to alternativa pro nezávislé servisy, pokud k nim přijede Mazda B2500 pick-up. Nově představená žhavící svíčka CZ262 (objednací č. NGK 90919), nahrazuje svíčky pod čísly výrobce […]

NGK SPARK PLUG EUROPE přináší variabilní lambda sondy pro vozidla VW Group
NGK SPARK PLUG EUROPE přináší variabilní lambda sondy pro vozidla VW Group

 NGK Spark Plug Europe uvedla na aftermarket tři nové lambda sondy. Nové lambda sondy značky NTK s vyměnitelnou paticí nahrazují originální díly pro pro vozy VW Group. Délka kabelu se může přizpůsobit podle konkrétní potřeby, a proto je možné je použít pro mnoho aplikací vozidel.

NGK rozšiřuje nabídku žhavicích svíček o sedm nových typů
NGK rozšiřuje nabídku žhavicích svíček o sedm nových typů

NGK Spark Plug Europe uvedla na aftermarket sedm žhavicích svíček ze svého OE programu pro malé motory. Je možné je aplikovat do zhruba 300 typů motorů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!