Společnost Delphi certifikuje brzdové kotouče

10. července 2017, 10:38

Brzdové kotouče společnosti Delphi splňují nároky standardů kvality R90 již mnoho let. Její kotouče pro nová vozidla uvedená po 1. listopadu 2016 však nyní budou podle nich homologované a certifikované; stejně jako i populární starší aplikace zastoupené ve výrobní řadě společnosti.

Brzdové kotouče společnosti Delphi splňují nároky standardů kvality R90 již mnoho let
Brzdové kotouče společnosti Delphi splňují nároky standardů kvality R90 již mnoho let

Ačkoliv se legislativní předpisy R90 vztahují pouze na brzdové kotouče nebo bubny pro vozidla uvedená na trh po 1. listopadu 2016, kotouče společnosti Delphi tyto standardy splňují již mnoho let. Průběžně byly podrobovány testovacím cyklům podle ECE R90, aby bylo potvrzeno, že jsou s nimi kompatibilní. To znamená, že se pohybují v tolerancích předepsaných pro OE díly, které nahrazují.

Nyní budou kotouče Delphi pro vozidla uvedená po 1. listopadu 2016 dodávány s oficiální homologací a certifikací podle R 90. Společnost Delphi navíc zajišťuje certifikaci R 90 i pro kotouče montované do starších vozidlových aplikací.

„Je zcela nesporné, že úplně každý brzdový díl by měl pracovat naprosto stejně jako díl OE. Jde přece o klíčové díly z hlediska bezpečnosti,“ vysvětluje prezident společnosti Delphi Product & Service Solutions Alex Ashmore. „Proto jsou také všechny díly Delphi konstruovány a zkoušeny tak, aby poskytovaly tutéž úroveň výkonnosti a životnosti jako díly OE. To je přístup, který jsme jako přední výrobce prémiové OE třídy vždy dodržovali, takže pro nás to není nic nového.“

Pro náš obor, a co je ještě důležitější, i pro naše zákazníky však jde o naprostou změnu přístupu. Zavedení certifikace R90 pro brzdové kotouče a bubny pro osobní vozidla, včetně obložení a destiček, znesnadní méně kvalitním alternativám jejich cestu na trh, a tedy i možné ohrožení bezpečnosti.

„Naši zákazníci a rovněž také koncoví uživatelé nyní získávají garanci kvality,“ pokračuje Alex Ashmore. „Takže když kupují výrobky Delphi, mohou tak činit s důvěrou, s vědomím, že stále získávají kvalitu, kterou poznali a kterou si oblíbili, navíc ale s přidanou hodnotou oficiálního potvrzení a schválení. To je velmi dobrá zpráva pro všechny.“

Pro splnění této certifikace prošly kotouče Delphi v certifikované laboratoři rozsáhlým testováním včetně životnostních zkoušek, posouzení dynamického tření, integrity při vysokém zatížení a analýzy teplotní únavy. Během testů byly důkladně ověřovány rozměry, geometrické charakteristiky, materiálové složení a mechanické vlastnosti – to aby se potvrdilo, že jde o rovnocennou náhradu dílů OE, a proto jsou kompatibilní s R90. V rámci homologace je rovněž auditována kompatibilita produkce a opakovaně jsou ověřovány vlastnosti certifikovaných dílů.

Jakmile jsou kotouče schváleny, je na ně vyraženo označení R90, a to je také podrobněji rozvedeno na štítku balení. Na štítku je rovněž vyznačena plná specifikace vozidlové aplikace, což odpovídá legislativě ECE R90.

„Pro nová vozidla uvedená po 1. listopadu 2016 budou náhradní kotouče Delphi podrobovány tomuto testování a obdrží schválení podle R 90,“ pokračuje Alex Ashmore. „Certifikujeme také kotouče pro starší vozidlové aplikace, které jsou již zařazeny v naší produktové řadě. To přesahuje požadavky legislativy a demonstruje náš závazek dodržovat ty nejvyšší standardy kvality.“

Portfolio brzdových kotoučů Delphi zahrnuje kromě standardní řady i kotouče plně potažené ochrannou vrstvou laku, kotouče s vysokým obsahem uhlíku, s příčným vrtáním, kotouče s ložisky a se snímacím kroužkem ABS.

Související články

Nový katalog dílů klimatizací a chlazení Delphi
Nový katalog dílů klimatizací a chlazení Delphi

Delphi Product & Service Solutions vydala nový katalog dílů klimatizačních systémů a chlazení motoru pro rok 2017. Obsahuje 165 nových referencí pro populární evropská i asijská vozidla.

Nová řada pokovených brzdových kotoučů od Delphi
Nová řada pokovených brzdových kotoučů od Delphi

Společnost Delphi uvedla novou řadu pokovených brzdových kotoučů. Jejich speciální antikorozní povrch ze zinkových šupinek poskytuje optimální ochranu proti korozi. Tato řada nabízí také dokonalejší, kosmeticky líbivý vzhled.

Brzdové destičky bez obsahu mědi od Delphi
Brzdové destičky bez obsahu mědi od Delphi

Brzdové destičky ohleduplné k životnímu prostředí pokrývají 95% aplikací pro evropské a asijské automobily a nabízejí až o více než 30% vyšší životnost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!