Corteco nabízí výrobky pro Start-Stop systémy

18. července 2017, 11:12

CORTECO od konce roku 2015 označuje symbolem „Ready Start-Stop“ na viditelném místě obalu všechny řemenice a silentbloky motoru, určené pro Start-Stop systém. Je to specifické označení nejvyšší kvality a standardu OE těchto kritických součástek.

Již dnes je většina moderních vznětových a zážehových motorů s turbodmychadly vybavena systémem Start-Stop. V roce 2020 budou smět všechna nová vozidla produkovat emise CO2 maximálně ve výši 95 gr/km, a proto jejich podíl nadále poroste.

Start-Stop systém generuje 10x až 20x více zapnutí a vypnutí motoru (tzn. okolo 700.000 cyklů) než vozidla bez systému, takže ukládá konstruktérům a výrobcům antivibračních prvků, baterií, startérů nebo kompresorů klimatizací mnohem vyšší nároky na odolnost těchto dílů.

Zkonstruování nebo vylepšení řemenice nebo silentbloku motoru tak, aby vydržely až 20x více nastartování motoru bez poškození, je velkou výzvou. Corteco provedlo tyto následující změny oproti standardní elastické řemenici nebo hydraulickému silentbloku, aby splnily požadavky systému Start-Stop:
– Zesílená geometrie komponentů
– Nové, vyvinuté ve vlastních laboratořích, elastomery s technologií Nano-EPDM, odolné vůči vysokým teplotám a zátěži
– Zesílený vulkanizační proces spojování kovových a gumových částí (min. 9 technologických procesů)

Označení „Start-Stop Ready” na obalech výrobků Corteco zajistí okamžitou vizuální kontrolu, že řemenice a silentbloky motoru jsou:
– Kompatibilní se systémy „Start & Stop”
– V jakosti OE nebo lepší (jakkoliv kvalita OE nezaručuje použití pro systém „Start & Stop”)
– Připraveny na provoz v extrémně těžkých podmínkách

V souboru xls ke stáhnutí najdete úplný seznam všech řemenic a silentbloků Corteco, které jsou určeny pro motory se Start-Stop systémem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!