MEYLE stále rozšiřuje sortiment axiálních kloubů MEYLE-HD

25. července 2017, 11:43

Vysoké namáhání a špatný stav vozovek mohou vést k předčasnému opotřebení kloubů řízení a tím pádem dochází ke citelnému zvětšení vůle v řízení. Firma MEYLE  rozšířila nabídku technicky optimalizovaných MEYLE-HD axiálních čepů jak pro dodávky, tak pro osobní auta. Celkový sortiment MEYLE-HD axiálních čepů pokrývá 74 milionů typů aut.

Na všechny produkty MEYLE-HD poskytuje firma MEYLE záruku 4 roky bez omezení kilometrů

Vysoké tlakové a tahové namáhání v řízení – například při průjezdu výtluky na silnici, přejezd obrubníků nebo otáčení kol při stojícím autě – vedou často k předčasnému opotřebení a způsobují velkou vůli v axiálních čepech.

Velký počet předčasného opotřebení se ukazuje u aut 3 až 5 let starých, což mimo jiné dokazuje pravidelné vyhodnocování protokolů o technických prohlídkách TUV. Zvlášť riziková skupina jsou vozy Sprinter a Transporter, u kterých je řízení extrémně zatěžováno především těžkými náklady.

Axiální čep s velikou vůlí má veliký vliv na chování vozu na silnici, jelikož není konstantě a precizně přenášen pohyb volantu na kola vozu. Pro majitele vozu to znamená nejen nepřesné řízení, což může zapříčinit nebezpečné situace na vozovce, ale navíc i nestejnoměrné sjíždění pneumatik a v neposlední řadě i problémy na STK.

MEYLE-HD axiální čepy – dlouhá životnost, spolehlivost, komfort

„Pro vývoj MEYLE-HD axiálních čepů jsme analyzovali axiální čepy používané v prvovýrobě a speciálně jsme optimalizovali faktory, které vedou k jejich předčasnému opotřebení“, říká Sven Nielsen, Vedoucí produktové strategie a vývoje u firmy MEYLE. „Díky tomu jsou koule v MEYLE-HD čepech podstatně větší než v provedení OE, aby síla působící na kouli čepu byla rozložena na větší plochu a tím pádem došlo ke snížení plošného zatížení čepu – toto zaručuje podstatné prodloužení životnosti čepu. Koule je u MEYLE-HD axiálních čepů až o 5 mm větší – v závislosti na aplikaci konkrétního čepu-než jeho OE protějšek.“

Zároveň ukazují testy v solné komoře velmi dobré antikorozní vlastnosti použitého zinko-niklového povrstvení. Dalším komfortním aspektem pro servisy jsou montážní plochy pro použití normálních klíčů, což umožňuje velmi jednoduchou a rychlou montáž, bez nutnosti používat drahé přípravky.

MEYLE-HD – lepší než OE: Re-inženýring pro nejvyšší kvalitu

Všechny díly MEYLE jsou specificky vyvinuty pro trh s náhradními díly. Pro své MEYLE-HD díly optimalizuje MEYLE OE-díly v několikastupňovém vývojovém procesu. Základem je přesná analýza zatížení, které způsobuje předčasného opotřebení. Ve výpočtových
modelech je simulována trajektorie silového působení na díl. V průběhu optimalizačního procesu je tento výpočtový model stále a stále opakován. Slabé stránky OE dílů jsou technicky vylepšeny, díly jsou robustněji provedeny a jsou z prvotřídních materiálů.

Na všechny MEYLE-HD díly poskytuje firma MEYLE záruku 4 roky bez omezení kilometrů.Portfolio MEYLE-HD dílů obsahuje kolem 1.000 dílů pro osobní vozy, dodávky a nákladní vozy. Více informací ohledně MEYLE-HD dílů naleznete zde.

Tip pro servis: generálně je nutné po výměně axiální čepů vždy provést měření přední osy a popřípadě její nastavení.

Související články

Nová opravná sada MEYLE-HD
Nová opravná sada MEYLE-HD

MEYLE AG nově nabízí kompletní opravnou sadu MEYLE-HD pro přední osu modelů BMW X5 a X6 od roku výroby 2007. Kromě všech ramen obsahuje také veškerý montážní materiál.

Ze 3 udělá 1: Multirameno v MEYLE-HD kvalitě pro další BMW modely
Ze 3 udělá 1: Multirameno v MEYLE-HD kvalitě pro další BMW modely

Ze  3 udělá 1 – pod tímto mottem představuje MEYLE AG další aplikaci jeho inovativního příčného ramene MEYLE-HD. Nyní se i u modelů BMW X5 a X6 od roku výroby 2007 dají nahradit tři provedení originálních ramen jediným ramenem MEYLE-HD. 

Nový design balení produktů MEYLE
Nový design balení produktů MEYLE

V souvislosti se změnou loga mění MEYLE AG také design balení svých výrobků: od června 2017 budou dodávány první díly MEYLE v novém balení. Nejen design byl změněn, ale i funkcionalita balení byla změněna. Nyní bude na první pohled zřejmé, z jaké produktové řady je výrobek v balení, jedná-li se o MEYLE‑ORIGINAL, MEYLE‑PD nebo MEYLE‑HD. Mimo stávajícího objednacího čísla […]

MEYLE nabízí nyní nově ramena pro vozy Porsche
MEYLE nabízí nyní nově ramena pro vozy Porsche

Nyní jsou k dispozici MEYLE-ORIGINAL příčná ramena pro vozy Porsche včetně kompletního montážního materiálu. Tyto nové komplety jsou zkompletovány s odpovídajícími šrouby a maticemi tak, aby mechanik měj k dispozici z jedné ruky vše potřebné pro montáž. Tímto způsobem je možné montáž ramen pro vozy Porsche 911, Boxster a Cayman výrazně urychlit. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!